Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mia slår tilbake

Etter 14 dagers stillhet svarer Mia Hundvin på kritikken fra likestillingsdirektør Mona Larsen-Asp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i morgendagens utgave av gratisavisa Natt&Dag at håndballstjernen Mia Hundvin (26) for første gang snakker ut om medieoppstyret som oppsto da hun lot seg avbilde i ei lita bomullstruse og gul topp på coveret av det danske damemagasinet Woman.

Likestillingsdirektør Mona Larsen-Asp uttalte til Dagbladet at Mia Hundvin ødela for likestillingskampen i Norge, og mente at hun burde beholde klærne på i framtida.

- Blir provosert

Men Hundvin nekter å la seg kue. Coverbildet på Natt&Dag er nesten identisk med forsida som startet hele rabalderet. Igjen er hun iført lite annet enn en bomullstopp.

I den to sider lange artikkelen tar Hundvin et kraftig oppgjør med utspillet fra Mona Larsen-Asp:

- Vet du hva? Jeg blir så provosert. Omtrent hver gang hun likestillingsdirektøren åpner kjeften, setter det likestillingskampen flere år tilbake. Bildet viser jo bare at jeg er ei jente med selvtillit. Er det galt rg nå? Jeg er bare meg selv. Jeg synes det er respektløst av henne å si at jeg ødelegger for likestilling i Norge, sier Hundvin til Natt&Dag.

Elsket og hatet

Hun er tydelig provosert av Larsen-Asps uttalelse om at hun ødelegger for likestillingskampen.

- Er det likestilling at alle skal gå i kjeledresser og skjule kroppene sine? I dag kan man faktisk få respekt selv uten klær på. Jeg har ikke fått noe mindre respekt etter at jeg stilte opp på bildene, sier Mia, som ikke ser på seg selv som et sexsymbol.

- Jeg vet jeg er elsket og hatet, og det synes jeg er en kompliment. Ingen er likegyldig til det jeg sier. Sånn har det vært helt siden barneskolen. Er jeg plutselig et dårlig forbilde fordi noen mener jeg er sexy? Jeg er bare Mia, fastslår hun.

Likestillingsdirektør Mona Larsen-Asp er delvis enig i Hundvins kritikk.

- Mia Hundvin har mange ganger representert det å våge å være annerledes. Men i mine øyne er det å posere lettkledd ikke noe revolusjonerende.

Det har kvinner gjort til alle tider, og jeg mener fremdeles at verden ikke er så likestilt at slike fotografier er uproblematiske for bildet vi danner oss av kvinner og menn. Jeg har stor respekt for Mia Hundvin. Men jeg synes ikke det å la seg avbilde lettkledd nødvendigvis er noe jenter må gjøre for å vise at de er sterke - de andre prestasjonene de står for, burde være nok.

Likestillingsdirektør Mona Larsen-Asp.
PROVOSERT: - Er det likestilling at alle skal gå i kjeledresser og skjule kroppene sine? spør Mia Hundvin.<!--/BTEK3-->
Faksimile fra Natt&Dag.<!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
Faksimile fra Woman.<!--/BTEK1--><!--BTEK2-->