Mia vil i fengsel

UNICEF-ambassadør og Hollywood- stjerna Mia Farrows engasjement for Dafurs sivilbefolkning er imponærende. Nå vil hun bytte plass med en fengslet opprører i Sudan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

George Clooney har sittet i FNs sikkerhetsråd flere ganger og snakket engasjert om at det internasjonale samfunn ikke må tillate nedslakting av befolkningen i Sudans vestlige region Darfur. Han har et helhjertet engasjement og har til og med satt sine berømte bein på Darfurs karrige jord.

Angelina Jolie er en annen superkjent FN-ambassadør som lar seg avbilde med syke barn i Afrika. Rekken av super-stjerner som vil redde verden er lang, men som regel husker ikke den vanlige mann og kvinne så mye annet enn at det har stått noen syke og svake bak kjendiser av ypperste klasse. Derfor er det ofte ikke så mye vi merker oss av informasjonen. Det eneste oppsiktsvekkende er som regel at stjernene er litt mindre sminket og oppstaset. Og litt mer rystet over mangelen på komfort.

Mia Farrow skiller seg markant ut og jeg har begynt å følge med på hjemmesiden SaveDarfur.org hvor hun ofte figurerer. Kanskje er det en fordel at Mia Farrow er blitt 62 år og er mer aktivist enn stjerne for tida. Den vesle blondinen som har vært gift med Frank Sinatra, André Previn og Woody Allen har åpenbart bestemt seg for at det ikke holder å fronte verdens katastrofer med smil og sjokkberetninger. Nå vil Mia Farrow bytte plass med Suleiman Jamous fra Sudan Liberation Movement som har hatt husarrest på et sykehus i 14 måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer