Michael (14) krysset Atlanteren alene

Her seiler han inn i rekordbøkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Michael Perham (14) fra Heartfordshire i Storbritannia nådde klokka 10 i dag lokal tid Antigua, etter seks uker på sjøen. Unggutten tilbakela hele 5 633 kilometer fra Gibraltar i Spania til Antigua i Karibia. Dermed ble han den yngste personen som noen gang har krysset Atlanteren med seilbåt alene, melder nyhetsbyrået AP.

- Det føles absolutt fantastisk å være tilbake på land. Det var virkelig en fantastisk tur, og jeg nøt nesten hvert øyeblikk av turen, sier Michael.

14-åringen reiste fra Gibraltar den 18. november med 28 fots seilbåten  «Cheeky Monkey,» og opplevde både orkanvinder, haiinfisert sjø og gigantiske bølger, skriver The Guardian. På grunn av problemer med utstyret måtte han ta en omvei til Lanzarote og øygruppen Cap Verde, dermed varte seilasen to uker lenger enn planlagt.

Begynte som sjuåring

På Antigua stod en stolt far, som også er erfaren seiler, klar til å møte sønnen med en stor klem. Faren har hatt kontinuerlig radiokontakt med Michael gjennom hele reisen.

Og hjemme i Storbritannia sier en ekstatisk mor til AP at hun er svært stolt av sønnen. - Jeg håper dette vil oppmuntre andre unge til å dra ut på liknende eventyr, sier guttens mor, Heather Perham til Sky News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer