Michael (14) krysset Atlanteren alene

Her seiler han inn i rekordbøkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Michael Perham (14) fra Heartfordshire i Storbritannia nådde klokka 10 i dag lokal tid Antigua, etter seks uker på sjøen. Unggutten tilbakela hele 5 633 kilometer fra Gibraltar i Spania til Antigua i Karibia. Dermed ble han den yngste personen som noen gang har krysset Atlanteren med seilbåt alene, melder nyhetsbyrået AP.

- Det føles absolutt fantastisk å være tilbake på land. Det var virkelig en fantastisk tur, og jeg nøt nesten hvert øyeblikk av turen, sier Michael.

14-åringen reiste fra Gibraltar den 18. november med 28 fots seilbåten  «Cheeky Monkey,» og opplevde både orkanvinder, haiinfisert sjø og gigantiske bølger, skriver The Guardian. På grunn av problemer med utstyret måtte han ta en omvei til Lanzarote og øygruppen Cap Verde, dermed varte seilasen to uker lenger enn planlagt.

Begynte som sjuåring

På Antigua stod en stolt far, som også er erfaren seiler, klar til å møte sønnen med en stor klem. Faren har hatt kontinuerlig radiokontakt med Michael gjennom hele reisen.

Og hjemme i Storbritannia sier en ekstatisk mor til AP at hun er svært stolt av sønnen. - Jeg håper dette vil oppmuntre andre unge til å dra ut på liknende eventyr, sier guttens mor, Heather Perham til Sky News.

Savnet Playstation

14-åringen forteller at han gleder seg til å spise stekte måltider, gå til sengs med tørre klær og ikke minst til å spille Playstation.

NY REKORD: Michael Perham (14) har slått Sebastian Clover, som krysset Atlanteren som 15-åring i 2003, og er verdens ynsgte til å krysse Atlanteren med seilbåt. Alle foto:SCANPIX
NY REKORD: Michael Perham (14) har slått Sebastian Clover, som krysset Atlanteren som 15-åring i 2003, og er verdens ynsgte til å krysse Atlanteren med seilbåt. Alle foto:SCANPIX Vis mer

Den forrige rekorden var det Sebastian Clover som hadde. Han var 15 år gammel da han krysset Atlanteren i 2003.

Michaels reise har ikke bare vært et eventyr for den unge gutten, men også et veldedighetsprosjekt. I forbindelse med seilrekorden er det blitt samlet inn penger til barn i nød og til organisasjonene RYA Saleability, som fremmer seiling for funksjonshemmede.

FULGTE SØNNEN: Gjennom hele reisen hadde pappa Peter Perham radiokontakt med sønnen.