Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Michael (47) fikk dødsstraffen i natt, 25 år etter at han voldtok og drepte Ann (15)

Anket og protesterte til det siste.

DØD: Michael Taylor fikk giftsprøyta i natt. Foto: AP / Missouri Correctional Office / NTB scanpix
DØD: Michael Taylor fikk giftsprøyta i natt. Foto: AP / Missouri Correctional Office / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Michael Taylor (47) fra Kansas ble henrettet av myndighetene i Missouri i natt, melder AP.

Taylor ble dømt til døden i 1991, for å ha voldtatt og drept 15 år gamle Ann Harrison.

Han skulle egentlig henrettes i 2006, men det ble den gang utsatt, på grunn av usikkerhet knyttet til giften det var planlagt at han skulle få.

Protesterte mot anonym giftprodusent Taylor protesterte denne gang også, men vant ikke fram. Advokatene hans argumenterte denne gang også med at det var fare for at Taylor skulle påføres unødige smerter, da de mente det var usikkerhet knyttet til giften.

Apothecary Shoppe i Oklahoma sa i forrige uke at de ikke ville hjelpe myndighetene i Missouri med å produsere giften, noe som gjorde at staten måtte finne en annen produsent, melder AP. Statsadvokat Chris Koster nektet da å offentliggjøre navnet på produsenten.

Amerikanske stater har de siste årene hatt problemer med å skaffe gift til henrettelsene, da flere selskaper ikke har villet selge legemidlene som fengslene bruker under gifthenrettelsene. Når bare ett stoff benyttes, økes sjansen for at noe kan gå galt under henrettelsen betydelig.

Problemer Det vakte sterke reaksjoner da Dennis McGuire (53) ble henrettet med giftsprøyte i Ohio tidligere i år. Det ble da prøvd ut en ny giftblanding, og den nye miksturen ikke vellykket. 

En reporter fra nyhetsbyrået AP beskrev da at 53-åringen hev etter pusten, og at han åpnet og lukket munnen flere ganger. Senere viste det seg at det tok hele 26 minutter fra henrettelsen begynte, til mannen ble erklært død.

Ifølge AP var det ikke liknende problemer i forbindelse med henrettelsen av Taylor. Han ønsket heller ikke å si noen siste ord.

Roderick Nunley, som ble dømt sammen med Taylor for å ha voldtatt og drept 15-åringen, sitter også på dødscelle og venter på å bli henrettet.

Norge er blant landene som tidligere har protestert mot USAs bruk av dødsstraff.

Hele Norges coronakart