Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Michael Adebolajo (29) og Michael Adebowale (22) dømt for drapet på soldaten Lee Rigby

Kjørte rundt og lette etter soldater å drepe.

FUNNET SKYLDIG: Michael Adebowale og Michael Adebolajo ble i dag funnet skyldig i drapet på den britiske soldaten Lee Rigby i mai i år. Foto: Metropolitan Police / AFP Photo
FUNNET SKYLDIG: Michael Adebowale og Michael Adebolajo ble i dag funnet skyldig i drapet på den britiske soldaten Lee Rigby i mai i år. Foto: Metropolitan Police / AFP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Old Bailey Court i London har funnet Michael Adebolajo (29) og Michael Adebowale (22) skyldige i drapet på den britiske soldaten Lee Rigby i London i mai i år. Straffeutmålingen vil skje i januar, skriver The Guardian.

Det tok juryen i overkant av 90 minutter å komme fram til en kjennelse. Familien til avdøde Rigby som var tilstede gråt da dommen ble lest opp, skriver avisa.

Adebolajo stirret rett mot pressen i rettssalen og kysset en koran han hadde med seg.

- Dette har vært den vanskeligste tiden i livene våre, og ingen burde oppleve det vi har opplevd som en familie. Disse menneskene har tatt fra meg min sønns far, men minnene etter Lee lever videre gjennom sønnen vår, og vi vil aldri glemme ham, sa kona til avdøde Rigby, Rebecca Rigby, i retten.

- Nå vil jeg skape en framtid for Jack, og gjøre ham stolt av faren sin, slik vi alle er.

Lette etter soldater Det brutale drapet skjedde midt på dagen var det første al-Qauida-inspirerte drapet i England siden 2005.

De to nå drapsdømte mennene kjørte rundt på gata i London og lette etter soldater de kunne drepe i rundt en time før de fikk øye på Rigby i bydelen Woolwich.

De to angrep Rigby og hakket ham til døde med en slaktekniv og en øks på fortauet, med sjokkerte forbipasserende som vitner.

Adebolajo og Adebowale hevdet senere at de var Allahs soldater og at drapet var en straff for alle muslimer som har mistet livet på grunn av vestlig politikk.

Adebolajo ble også filmet av forbipasserende vitner rett etter drapet. I en video løper han rundt med en stor kniv i hånda og forsvarer drapet.

- Dere vil aldri være trygge, sier han i en video.

- Den eneste grunnen til at vi har gjort dette er at muslimer dør hver eneste dag. Den britiske soldaten var et øye for et øye, en takk for en tann, sa han.

Politiet dukket etter noen minutter opp og skjøt de to gjerningsmennene før de ble pågrepet.

- Ren ondskap Under rettssaken ble videobilder av de to tiltalte som kjørte rundt i området før Rigby ble drept. Retten ble også fortalt hvordan Adebolajo hadde kjøpt et sett med kniver og slipeutstyr dagen før drapet.

Lee Rigbys enke forlot rettssalen da øyenvitner fortalte om det bestialske drapet.

Cheralee Armstrong (38) trodde de to mennene egentlig prøvde å gjenopplive den unge mannen etter påkjørselen.

- Det var som at de lemlestet ham. Det virket som at de prøvde å fjerne organene fra overkroppen hans.

Da hun begynte å rope, skal en av dem ha stirret på henne, skriver The Guardian.

- Uttrykket hans var helt tomt, men det var ren ondskap. Øynene hans var svulmende, sier 38-åringen.


SKUTT: Michael Adebowale og Michael Adebolajo ligger på bakken etter å ha blitt skutt av politiet før de pågripes. I dag ble de funnet skyldige i drapet på soldaten Lee Rigby. Foto: Metropolitan Police / Reuters
SKUTT: Michael Adebowale og Michael Adebolajo ligger på bakken etter å ha blitt skutt av politiet før de pågripes. I dag ble de funnet skyldige i drapet på soldaten Lee Rigby. Foto: Metropolitan Police / Reuters Vis mer