Michael Browns far ber om ro før begravelsen

I dag begraves tenåringen.

 TØFF TID:  Familien til avdøde Michael Brown har vært gjennom en krevende tid. Lesley McSpadden, Michael Brown's mor gråt flere ganger under talen hennes da det ble satt opp en fredsfestival til ære for Brown. Foto: AP.
TØFF TID: Familien til avdøde Michael Brown har vært gjennom en krevende tid. Lesley McSpadden, Michael Brown's mor gråt flere ganger under talen hennes da det ble satt opp en fredsfestival til ære for Brown. Foto: AP.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag begraves tenåringen som ble skutt av politiet i Ferguson for to uker siden. Michael Browns far håper demonstrasjonene vil avta når sønnen blir stedt til hvile.

Det har vært store opptøyer i St. Louis-forstaden Ferguson etter at 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av en politimann 9. august.

Til tross for noen rolige dager i det siste, er det fryktet en ny eskalering av demonstrasjoner i forkant av Browns begravelse mandag.

Under et opptog mot politivold søndag ettermiddag, ba Michael Browns far om at sønnens begravelse ikke blir ødelagt av uroligheter.

- Alt jeg ønsker meg i morgen er fred mens vår sønn blir lagt til hvile. Vær så snill, sa Michael Brown senior.

Tenåringens mor var ikke til stede under markeringen søndag, men Brown senior fikk blant annet selskap av foreldrene til Trayvon Martin, 17-åringen som ble skutt og drept av en nabolagsvakt i Florida i februar 2012.

Hundrevis av mennesker hadde møtt opp for å vise sin støtte i Forest Park i St. Louis, dagen før Browns begravelse. Det hvite hus har meldt at de vil sende representanter til mandagens seremoni.

(NTB)