INNRØMMER LØGN: Etter at Trumps tidligere advokat innrømmer å ha løyet til Kongressen, ventet et stort pressekorps på ham. Cohen måtte ved et tidspunkt fjerne en reporters hånd rundt halsen. Video: CNN Vis mer

Michael Cohen raste mot Trump i retten

Onsdag ble Michael Cohen dømt til tre års fengsel, blant annet for lovbrudd som skal ha blitt utført på oppdrag fra Donald Trump.

Da Michael Cohen, president Trumps tidligere advokat og fikser, forklarte seg for retten i New York, gikk han til angrep på sin tidligere arbeidsgiver.

Cohen har erklært seg skyldig i alt ni tiltalepunkter, som blant annet omfatter skatteunndragelse og brudd på loven om valgkampfinansiering.

Dømt

Onsdag ble Cohen ilagt tre års fengsel i en føderal domstol i New York.

- Jeg tar fullt ansvar for hvert lovbrudd jeg har erklært meg skyldig i. Både de som jeg personlig har utført, og de som involverer USAs president, forklarte Cohen i retten ifølge CNN.

Han har tidligere forklart at han på oppdrag fra Trump betalte Stormy Daniels 130 000 dollar for å ikke snakke om hennes angivelige affære med presidenten i forbindelse med valgkampen i 2016.

Cohen har også forklart at han løy for Senatets etterretningskomité om Donald Trumps planer om å bygge et Trump Tower i Moskva.

LYDOPPTAK: CNN sendte hemmelig lydopptak der Trump diskuterer å kjøpe rettighetene til Playboy-modellens historie. Video: CNN Vis mer

«Mentalt fengsel»

Donald Trump har skrevet en rekke nedsettende Twitter-meldinger om Cohen, og har blant annet kalt ham «svak».

- Presidenten har nylig publisert en Twitter-melding hvor han kaller meg svak. Det stemmer, men for en helt annen grunn enn hva han impliserer. Det var fordi at jeg gang på gang følte at det var min plikt å dekke over hans skitne handlinger.

Michael Cohen forklarer at å jobbe for president Trump, føltes som et «personlig og mentalt fengsel».

- Dette kan være vanskelig å forstå. Men dette er en av mine mest meningsfulle dager i hele mitt liv. Jeg har levd i et personlig og mentalt fengsel helt siden den dagen jeg godtok å jobbe for en eiendomsmogul som jeg beundret.

Villig til å prate

Etter at dommen ble avsagt, sendte Cohens advokat ut en skriftlig uttalelse hvor han hevder at klienten hans snakker sant om Donald Trumps ugjerninger.

- Når vi finner et passende tidspunkt - etter at Mueller har fullført Russland-etterforskningen - vil vi hjelpe Michael med å få sagt alt han vet om Trump offentlig.

Videre i uttalelsen står det at Cohen har betalt for sine ugjerninger og samarbeidet fullt og helt med spesialetterforsker Rober Mueller. Men til tross for tett samarbeid, fikk Cohen lenger straff enn han hadde håpet på.