Michael Cohen raste mot Trump i retten

Onsdag ble Michael Cohen dømt til tre års fengsel, blant annet for lovbrudd som skal ha blitt utført på oppdrag fra Donald Trump.

INNRØMMER LØGN: Etter at Trumps tidligere advokat innrømmer å ha løyet til Kongressen, ventet et stort pressekorps på ham. Cohen måtte ved et tidspunkt fjerne en reporters hånd rundt halsen. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Michael Cohen, president Trumps tidligere advokat og fikser, forklarte seg for retten i New York, gikk han til angrep på sin tidligere arbeidsgiver.

Cohen har erklært seg skyldig i alt ni tiltalepunkter, som blant annet omfatter skatteunndragelse og brudd på loven om valgkampfinansiering.

Dømt

Onsdag ble Cohen ilagt tre års fengsel i en føderal domstol i New York.

- Jeg tar fullt ansvar for hvert lovbrudd jeg har erklært meg skyldig i. Både de som jeg personlig har utført, og de som involverer USAs president, forklarte Cohen i retten ifølge CNN.

Han har tidligere forklart at han på oppdrag fra Trump betalte Stormy Daniels 130 000 dollar for å ikke snakke om hennes angivelige affære med presidenten i forbindelse med valgkampen i 2016.

Cohen har også forklart at han løy for Senatets etterretningskomité om Donald Trumps planer om å bygge et Trump Tower i Moskva.

«Mentalt fengsel»

Donald Trump har skrevet en rekke nedsettende Twitter-meldinger om Cohen, og har blant annet kalt ham «svak».

- Presidenten har nylig publisert en Twitter-melding hvor han kaller meg svak. Det stemmer, men for en helt annen grunn enn hva han impliserer. Det var fordi at jeg gang på gang følte at det var min plikt å dekke over hans skitne handlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer