Michael Flynn nekter å gi fra seg dokumenter til Senatet

Påberoper seg det femte grunnlovstillegget. 

GRANSKNING: USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn, trakk seg fra stillingen tidligere i år, etter å ha løyet om kontakt med russiske myndigheter. Foto: AP / NTB Scanpix
GRANSKNING: USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn, trakk seg fra stillingen tidligere i år, etter å ha løyet om kontakt med russiske myndigheter. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Donald Trumps sparkede nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn vil ikke etterkomme anmodningen om å gi fra seg dokumenter til Senatets etterretningskomité.

Flynn påberoper seg retten til å unngå selvinkriminering, en rett som er nedfelt i det femte grunnlovstillegget. Det går fram av et brev fra Flynns advokater til komiteen.

- Ethvert vitnemål han gir, vil kunne blir brukt mot ham, heter det blant annet i brevet.

Etterretningskomiteen har stevnet Flynn og krevd at han må gi fra seg dokumenter som kan kaste lys over den angivelige russiske innblandingen i fjorårets presidentvalg.

- Ingen innrømmelse

Det at Flynn nekter å vitne, utgjør ikke noen form for innrømmelse av å ha gjort noe galt, understreker Flynns advokater i brevet til etterretningskomiteen.

Av brevet går det fram at komiteen ba Flynn opplyse om alle møter og kommunikasjon med russiske tjenestemenn i perioden 16. januar 2015 til 20. januar 2017.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer