Michael hjalp politiet å finne den døde i Nes

- Han liknet på savnede Frank André Gundersen.

PEKTE UT FUNNSTEDET: Det var Michael Winger (31) som pekte ut stedet der politiet onsdag kveld fant en død mann i et skogholt i Nes i Akershus. Likfunnet ble gjort i samme område som det er lett etter den savnede Frank André Gundersen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
PEKTE UT FUNNSTEDET: Det var Michael Winger (31) som pekte ut stedet der politiet onsdag kveld fant en død mann i et skogholt i Nes i Akershus. Likfunnet ble gjort i samme område som det er lett etter den savnede Frank André Gundersen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EIDSVOLL/OSLO (Dagbladet): Det var etter tips fra en privatperson at politiet fant et lik i Skogbygda i Nes.

- Politiet fikk tips fra en privatperson om et funn i skogen. Vi gjorde nærmere undersøkelser og det viste seg å være et lik, opplyser politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Michael tipset politiet Michael Winger (31) sier til Dagbladet at det var han som tipset politiet.

Han er selverklært «klarsynt» og forteller at han «så» savnede Frank André Gundersen ved enden av en grusvei i en skråning. Deretter hadde han vært i området og lett sammen med hundeføreren Erlend Laupsa (46) og hunden.

- I går kveld fikk jeg klare signaler om hvor det kunne være, og en gang etter klokka 19.30 dro jeg ut sammen med en kamerat. Da fant vi grusveien og 400-500 meter inn i skogen lå det en død person ved en bekk, sier Winger til Dagbladet.

- Han liknet på bildet jeg har sett av savnede Frank André Gundersen, sier han videre.

Han forteller at klokka var 21.45 og det var mørkt da hunden markerte for en død person.

- Da ringte vi politiet umiddelbart.

Kan ikke bekrefte ID Politiadvokat Hrenovica bekrefter til Dagbladet at det var i dette området politiet har søkt etter Frank André Gundersen (31), som skal ha blitt drept. Politiet kan ikke bekrefte at det er 31-åringen som har blitt funnet.

- Liket er sendt til rettsmedisinsk institutt, og kan ikke uttale meg om det før jeg har oboduksjonsrapporten foran meg, sier Hrenovica.

Politiadvokaten opplyser at de jobber på spreng med å løse drapsgåta.

ÅSTED: Åstedet hvor den savnede Frank André Gundersen (31) trolig ble drept. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
ÅSTED: Åstedet hvor den savnede Frank André Gundersen (31) trolig ble drept. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

- Vi jobber med å kartlegge hva som har skjedd med Frank André Gundersen, både hans bevegelser og motivet for drapet.

Hrenovica understreker at flere tips i saken har vært svært betydningsfulle, og sier at det er takknemlige.

- Vi er veldig takknemlige for tips i saken, og det er viktig for meg å understreke at publikums bidrag til å oppløse saker er viktig, og oppfordrer fremdeles folk til å komme med tips, sier han.

- Det er viktig å komme til bunns i denne saken.

To menn på 27 og 29 år er siktet for drapet på nordlendingen som var på besøk da han forsvant. En av dem er i slekt med 31-åringen.

Begge de siktede er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. Begge nekter straffskyld. De ble pågrepet torsdag forrige uke og ble først siktet for besittelse av narkotika.

DREPT: Frank André Gundersen. Foto: Privat
DREPT: Frank André Gundersen. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer