Michael Jackson avviser overgrepsanklager

Torsdag ble Michael Jackson tiltalt for overgrep mot en mindreårig gutt, men popikonet har ikke gjort noe galt, sier forsvareren hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan helt bestemt her og nå fortelle dere, på bakgrunn av klagemålet som er innlevert, at Michael Jackson er utvetydig og absolutt uskyldig i forhold til disse anklagene, sa forsvarer Mark Geragos til en gruppe journalister i Los Angeles.

Statsadvokaten i Santa Barbara i California tok torsdag ut tiltale mot Michael Jackson for overgrep mot en mindreårig gutt som flere ganger har overnattet i Jacksons hjem. Gutten er nå 14 år, og han var 12 år da han skal ha blitt utsatt for overgrep.

- Klar til å kjempe

Geragos fastholder at det ikke kommer på tale å godta en besudling av Jacksons navn, og han kaller beskyldningene fryktelige. Advokaten er også av den bestemte oppfatning at påtalemakten ikke vil komme noen vei med sin sak.

- Michael Jackson er her, forskanset og klar til å kjempe. Han løper ikke, han skjuler seg ikke. Han vet at disse anklagene er fullstendig og utelukkende uberettigede, sier Jacksons forsvarer.

Han gjentar også at de som står bak beskyldningene mot pophelten bare er ute etter pengene hans.

- De er drevet av to ting: penger og hevn, sier Geragos om etterforskerne og de som står bak beskyldningene. Han får støtte fra Jacksons mor.

- Michael er uskyldig, sier Katherine i en uttalelse på vegne av Jackson-familien.

- Vi vet at disse grusomme løgnene er fullstendig usanne, ondskapsfulle og motivert av ren grådighet og hevn, heter det.

Jackson risikerer opp til 24 års fengsel dersom han blir funnet skyldig i de ni tiltalepunktene.

Overnattet

Gutten som skal ha blitt misbrukt skal ifølge L.A. Times være den samme som ble intervjuet sammen med Jackson i den omstridte britiske dokumentaren som ble vist for hele verden i fjor vinter. Gutten har kreft, og har ved flere anledninger overnattet på Neverland, Jacksons gedigne eiendom i California.

Tom Sneddon, statsadvokaten som kunngjorde tiltalen, gjorde det klart at han er helt sikker på at bevisene vil holde i en rettssal. Han sa han ikke kjente til noen statsadvokat som ville ta ut tiltale og samtidig håpe at bevisene ville dukke opp senere.

Rettssaken, som starter 16. januar, ble utsatt en uke, noe som skal ha sammenheng med at Jackson i helgen reiser til Storbritannia. Påtalemakten og Jacksons advokat har inngått en avtale om at pophelten midlertidig skal få tilbake passet sitt slik at han kan reise på en to ukers juletur til Storbritannia.

Jackson ble fratatt passet da han ble arrestert 20. november i år. Han er løslatt mot en kausjon på 20 millioner kroner.

Fengsel

Popkongen ble arrestert på grunn av mistanke om flere tilfeller av utuktig omgang med mindreårige. Slike overgrep har en strafferamme på opp til åtte års fengsel i California. Hvis han tiltales for flere tilfeller, og om han blir funnet skyldig, kan han få flere års fengsel.

Rettssaken finner sted i den lille arbeiderbyen Santa Maria, som ikke ligger langt unna Neverland. Det er ventet at rettssaken vil skape et mediesirkus uten sidestykke når den starter.

- Det kommer til å bli den rene dyrehagen der oppe. Pressen kommer til å invadere hele byen, sier jusekspert Chris Darden.

Statsadvokatens kontor har engasjert et profesjonelt PR-byrå til å ta seg av pressen.

(NTB)