Michael vil henrettes

Men det får han ikke lov til ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Michael Rodriguez er dømt til døden i Texas. Nå har han spurt myndighetene pent om de ikke kan henrette ham så fort som mulig, melder nyhetsbyrået AP

13. desember 2000 rømte Michael Rodriguez og seks andre medfanger som senere fikk navnet Texas Seven fra John Connally-fengselet i Texas.

Først dømt til livstid

Rodriguez var dømt til livstid i fengsel, etter at han i 2000 engasjert en leiemorder som drepte hans egen kone, i et forsøk på å få utbetalt livsforsikringen hennes.

Etter at de de sju rømlingene hadde vært elleve dager på frifot, ranet de en sportsbutikk. De ble oppdaget av politiet. Men Michael og de andre ville ikke tilbake i fengsel. De gjorde motstand, og endte opp med å skyte politimannen Aubrey Hawkins, før de kom seg unna.

De var på frifot en måned til, før de ble tatt etter at de ble etterlyst på TV-programmet America’s Most Wanted.

En av dem begikk selvmord da politiet forsøkte å pågripe dem, men de seks andre ble tatt og senere dømt til døden. 

Skriver brev til myndighetene

Nå vil Michael Rodriguez avslutte oppholdet på dødscella.

Derfor har han skrevet brev til myndighetene og forklart at han har høyere utdannelse, og at han skjønner at appeller og anker ikke vil vinne fram, og at han er klar til å ta imot dødsstraffen, melder AP.

Men det får han ikke lov til. I hvert fall ikke ennå.

Myndighetene gransker nemlig dødsstraffpraksisen i de fleste statene i USA, etter flere saker der den dødelige injeksjonen har fungert dårlig, og påført fangene unødige smerter.

Joseph Lewis Clark ble for eksempel henrettet i 90 minutter.

I påvente av resultatet fra granskingen gjennomføres ingen henrettelser.

– Høyst sannsynlig vil vi ikke kunne sette noen dato for henrettelsen hans før langt ut i neste år, kanskje senere også, selv om han har meldt seg frivillig og ellers er klar for det, sier statsadvokat Lisa Smith til nyhetsbyrået.

«Hei, det er meg igjen» 

I en samtale med en psykolog skal Rodriguez ha sagt at han måtte ta sin straffe for å få tilgivelse og oppnå frelse.

Rodriguez har sendt så mange brev til myndighetene at han ifølge AP til slutt begynte å innlede dem med: «Hei, det er meg igjen».

I et av brevene skriver han: «Jeg er virkelig lei meg for det jeg har gjort ønsker å uttrykke det overfor Hawkins-familien (familien til politimannen som ble skutt, journ.anm.)».

Rodriguez’ advokat har bedt ham om å anke dommene og komme med flere appeller, men han vil ikke høre på ham.

– Ikke kast bort livet ditt, skriver han til sin klient i et brev AP har fått tilgang til.
Det er for øvrig blitt laget en dokumentarfilm om Texas Seven.

DØMT TIL DØDEN: Michael Rodriguez ble først dømt for å ha leid inn en leiemorder for å drepe kona. Så rømte han fra fengselet. Nå vil han dømmes til døden.