MERKER: Michaela Söhrman (22) har merker i ansiktet etter at hun onsdag kveld ble angrepet av en mann i klovnekostyme. Foto: Privat
MERKER: Michaela Söhrman (22) har merker i ansiktet etter at hun onsdag kveld ble angrepet av en mann i klovnekostyme. Foto: PrivatVis mer

Michaela (22) gikk gjennom skogen da klovnen plutselig sto der: «Do you want to play a game», sa han før han gikk til angrep

Har anmeldt hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Plutselig sto han der.

Det sier 22 år gamle Michaela Söhrman fra Göteborg til Dagbladet.

Hun forteller at hun sent onsdag kveld ble utsatt for et overfall av en mann i klovnekostyme da hun gikk gjennom skogen på vei inn til sentrum av byen for å treffe noen venner.

- Da jeg snudde meg sto klovnen der. 'Do you want to play a game' sa han, sier hun.

- Måtte komme meg vekk

Söhrman begynte å gå raskere, og la snart på sprang, men klovnen tok henne igjen. I et lengre innlegg på Facebook forteller hun i detalj hva som skjedde:

- Jeg rekker ikke å løpe langt før han får tak i den venstre hånden min. Det kjennes som om han forsøker å trenge inn i huden min, og det etterlater røde merker, skriver hun.

Hun fikk revet seg løs og forsøkte på ny å unnslippe klovnen, men han var raskere enn henne. Denne gangen tok han tak i hodet hennes, og etterlot røde merker både på kinnene hennes og i pannen.

Söhrman forteller at hun sparket og slo alt hun kunne, og sleit seg løs nok en gang. Denne gangen så hun at klovnen skal ha trukket fram en kniv.

Uten å se seg tilbake løp hun det hun var god for i retning et nærliggende boligområde, og da hun omsider snudde seg var klovnen borte.

- Jeg tenkte bare at jeg måtte komme meg vekk herfra, forteller hun til Dagbladet.

Bekrefter anmeldelse

Stefan Gustavsson er politiets talsmann for region Väst. Han forteller ifølge svenske Expressen at de har fått inn en anmeldelse om en klovnerelatert hendelse, men vil ikke gå i ytterligere detaljer på denne.

Selv sier Söhrman at hun er glad for at det ikke gikk verre med henne, og at hun ikke vil la seg skremme av det som skjedd.

Likevel er hun klar på en ting:

- Jeg var heldig.

«Killer Clowns»

I fjor høst fikk mennesker over hele verden stifte bekjentskap med det som etter hvert ble kjent som «Killer Clowns» - folk som hadde kledd seg ut i klovnekostyme for å skremme tilfeldige forbipasserende. Også flere steder i Norge skapte klovnene frykt.

Klovnehysteriet startet i begynnelsen av august da rapporter dukket opp om klovner snikende rundt i skogen ved Greenville i delstaten Sør-Carolina.

Bakgrunnen for fenomenet er Stephen Kings skrekkroman «It» fra 1986, om et monster som inntar en klovneskikkelse for å lure intetanende barn. Den samme romanen som nå er filmatisert og som blir vist på kinoer over hele verden.

Gustavsson i politiet i Sverige utelukker ikke at filmen kan fungere som inspirasjon for flere.

- I fjor kom det inn over hundre anmeldelser om klovner, så det er mye mulig at det vil fortsette å rulle inn, sier han.