SJOKOLADEKONGE: Selskapet Ferrero står bak en rekke sjokoladeprodukter som har blitt kjent i hele verden. Michele Ferrero, som døde i dag, får æren for selskapets storhet.   REUTERS/Stefano Rellandini/NTB Scanpix
SJOKOLADEKONGE: Selskapet Ferrero står bak en rekke sjokoladeprodukter som har blitt kjent i hele verden. Michele Ferrero, som døde i dag, får æren for selskapets storhet. REUTERS/Stefano Rellandini/NTB ScanpixVis mer

Michele Ferrero ble «verdens rikeste godterimann» på Nutella og kinderegg. I dag døde sjokoladekongen

Ble 89 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Michele Ferrero, eieren av sjokoladeimperiet Ferrero, døde i dag, 89 år gammel, skriver Reuters.

Italieneren hadde en formue på svimlende 23,4 milliarder dollar, omkring 175 milliarder kroner i dagens verdi, ifølge Forbes.

Det gjorde han og familien til Italias rikeste, en tittel han tok fra Silvio Berlusconi i 2008. Av Forbes er Ferrero listet som verdens 30. rikeste. Forbes kaller rett og slett Ferrero for «verdens rikeste godterimann».

Sjokoladeformue Formuen er bygget opp på familiens sjokoladeimperium og oppfinnelsen av det svært populære sjokoladepålegget Nutella. Nutella ble oppfunnet av Micheles far Pietro under Andre verdenskrig. Kakao var en rasjoneringsvare, og Ferrero senior blandet dermed sjokoladen med hasselnøtter for å lage Nutella.

Det var imidlertid Michele som gjorde selskapet til den verdensledende aktøren de er i dag.

Under hans ledelse har Ferrero-gruppen skapt produkter som kinderegg, Nutella sjokoladepålegg, Tic Tac-pastiller og Ferrero Rocher-sjokolade.

Ifølge Reuters er selskapet sett på som Italias mest verdifulle privateiede selskap, og har fortsatt å vokse selv om Italia nå er inne i ei vanskelig tid økonomisk.

Familieimperium Michele Ferrero skal ha dødd i hjemmet sitt i Monte Carlo i Monaco etter lang tids sykdom, ifølge Reuters.

Bare for inntil et par år siden, pendlet han daglig med helikopter fra Monte Carlo til selskapets hovedkvarteret i Alba, nordvest i Italia, for å smake på nye produkter.

Ifølge Forbes er det sønnen Giovanni som har fungert som selskapets daglige leder de siste åra. Han delte ledervervet med broren Pietro, fram til Pietro døde i en sykkelulykke i Sør-Afrika under en forretningsreise i 2011.