Micheletti vil ikke møte Zelaya

Resultatløst møte fører til isfront mellom kupppresidenten og den avsatte president Zelaya i Honduras.

KUPPET MAKTA: Kupppresidenten Roberto Micheletti vil ikke lengre møte Manuel Zelaya. Foto:     REUTERS/Tomas Bravo/Scanpix
KUPPET MAKTA: Kupppresidenten Roberto Micheletti vil ikke lengre møte Manuel Zelaya. Foto: REUTERS/Tomas Bravo/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Honduras kuppresident Roberto Micheletti sier han ikke vil møte den avsatte presidenten Manuel Zelaya, men at Zelaya vil få forlate landet igjen om et annet land gir ham asyl.

Micheletti sier at et møte torsdag mellom en representant for regjeringen og Zelaya i den brasilianske ambassaden ikke førte til noen resultater.

I et intervju med nyhetsbyrået AP fredag sier han at det er opp til honduranske domstoler å ta en endelig beslutning om amnesti for Zelaya.

Zelaya sier at han ikke har noen planer om å forlate Honduras, etter at tidligere i uka kom hjem i all hemmelighet og søkte tilflukt i den brasilianske ambassaden.

Brasils president Lula da Silva sa fredag at Zelaya er velkommen til å bli i den brasilianske ambassaden i Tegucigalpa så lenge han vil.

Lula fnyste av anklagene til Micheletti om at Brasil støtter Zelaya.

- Jeg kommer ikke til å kommentere stupiditeten til en kuppmaker. Det som er unormalt er ikke at Zelaya er kommet tilbake, men at Micheletti ennå er der, sa han.

Lulas røtter er på venstresiden, selv om han har et godt forhold til USA og til land på alle sider i Latin-Amerika. President Barack Obama har også fordømt kuppet og presser Micheletti til å gi makten tilbake til Zelaya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer