Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Michelle (11) fikk narko-tilbud - fra politiet

Etter å ha kommet hjem fra skolen fikk Michelle (11) sms fra et ukjent nummer. Meldingene framstår som tilbud om narkotika. Da moren sjekket nummeret, fikk hun sjokk: Det tilhørte politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/HOMMERSÅK (Dagbladet): Michelle satt i sofaen i stua hjemme på Hommersåk i Rogaland da første sms pep, mandag denne uka klokka 14.35:

«Har 5 g hvit og tiger m brun. Gjedda,» leste hun.

-  Jeg ble litt redd. Jeg var ikke sikker, men tenkte det kanskje hadde med narkotika å gjøre, sier Michelle. Raskt etter ble hun oppringt av avsenderen.

Vondt i magen

-  Han spurte hvem han snakket med, og sa at hvis jeg fikk de tekstmeldingene så måtte jeg slette dem. Jeg fikk litt vondt i magen. Han sa jo ikke hvem han var, forteller Michelle.

14.36 mottar hun en ny sms fra samme nummer:

-  Peil på knips?

«Knips» er et annet navn for ecstasy. «5 g hvit» kan, ifølge kilder i stoffmiljøet, være amfetamin eller heroin. «Brun» kan være hasj/marihuana eller heroin. Dette visste imidlertid Michelle pent lite om. Hun skrev bare at mannen måtte slutte, og fikk svar klokka 14.38: «Ok.»

-  Jeg reagerte på at Michelle satt i sofaen og sa: «Slutt!». -  Hva er dette? spurte jeg. Så fikk jeg lese tekstmeldingene, og tenkte at «dette er det noe spooky med», forteller moren, Kjersti Tollefsen.

Hun sjekket opp telefonnummeret, og fikk hakeslepp: Det tilhørte politiet i Bodø. Hun ringte nummeret, og en dame satt henne over til en polititjenestemann.

-  Bare slett meldingen

-  Jeg leste opp tekstmeldingene, og han sa dette hadde med narkotika å gjøre, og skulle sjekke det opp. Et kvarter seinere ringte en annen mann. Han presenterte seg ikke, men sa det var han som hadde sendt meldingene. Vi måtte bare slette de, for de holdt på med en slags opplæring. «Bare slett meldingen, så glemmer du dette,» sa han, forteller Kjersti Tollefsen.

Hun undrer seg over at en politimann kan sende en melding til et barn uten videre, ringe barnet opp, for så å fortsette å sende meldinger, som til overmål framstår som tilbud om narkotika.

-  Dette var ekkelt for Michelle. Jeg syns selv det er vemmelig og ubehagelig. Den første politimannen skal ha forsøkt å fritte ut Kjersti Tollefsen om hvorvidt datteren brukte narkotika.

-  Da ble jeg oppgitt. Hallo? Skulle hun få det fra ham i politiet da? Hvordan er det de tenker, egentlig?

Skulle demonstrere

Spørsmålene ender hos Torje Stokland, avdelingsleder ved Politihøgskolens avdeling i Bodø. De hadde leid inn en polititjenestemann, som skulle demonstrere sporing av mobiltelefonsamtaler for studentene. Han visste ikke at en av politi-mobilene var utdatert, og trolig hadde teleoperatøren solgt nummeret - som nå tilhører mobilen Michelle nylig fikk til bursdag.

-  Polititjenestemannen mente han hadde beklaget overfor moren og lagt saken død. Uansett burde han ha presentert seg og tatt seg god tid til å forklare, sier Stokland.

Dagbladet videreformidlet i går forklaringen til Kjersti Tollefsen.

-  Dette er beroligende. Men jeg liker ikke måten politiet går fram på.

NARKO-TILBUD: Tekstmeldingene Michelle fikk viste seg å være sendt fra en mobiltelefon registrert på politiet i Bodø. - Dette var ekkelt for Michelle, sier moren Kjersti Tollefsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media