Michelle (31) lever - men mange andre dør

Derfor støtter hun et nytt forslag om å reformere rusomsorgen.

PÅ KJØRET: Michelle Muren fotografert mens hun var dype inne i rushelvetet. Nå håper hun på rusreform. Foto: Privat
PÅ KJØRET: Michelle Muren fotografert mens hun var dype inne i rushelvetet. Nå håper hun på rusreform. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette kan hindre at vi rusavhengige blir værende alene, sier Michelle Muren (31) til Dagbladet.

- Jeg har vært så dypt ute på kjøret at jeg har solgt alt jeg eide og bodd på gata. Jeg har samlet panteflasker for å få råd til mat. Det eneste jeg ikke har gjort er å selge kroppen min. Jeg vet hvordan det er å være alene med det psykiske helvetet vi har forsøkt å rømme fra i alle år.

Muren jobber som bruker- representant i Foreningen human narkotikapolitikk (FHN). Hun støtter forslaget som Carl-Erik Grimstad - ruspolitisk talsperson i Venstre – kommer med i Dagbladet. Muren møtte Grimstad første gang i fjor, da FHN og Grimstad sammen besøkte sprøyterommet i Oslo.

Nå vil Grimstad ha en full reform av rusomsorgen, og inkludere «forvern» - oppfølging av rusavhengige også før de kommer inn til behandling – for å hindre overdoser og dødsfall i behandlingskø. Grimstads forslag er inspirert av Dagbladets artikler om Oslo-gutten Pål sitt fatale eksperiment med heroin.

Ambivalens

I en artikkel i A-magasinet går det fram at Michelle selv har forsøkt å bli rusfri minst 15 ganger – etter at en gammel narkoman, i en sliten leilighet i Ålesund, hjalp henne å sette den første sprøyta i 2003. Sprøyta som skulle bli en virkelighetsflukt fra år med mobbing, uro og angst. Det var først da hun tok kontakt med Arild Knutsen, leder i FHN, at Michelle klarte å finne motivasjon til å komme ut av rusen. Det var også han som hjalp henne å bli ruspolitisk aktiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer