Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Michelle Obama fikk sin egen hashtag etter å ha dukket opp slik

Den amerikanske førstedamen skjulte ikke håret under et besøk til Saudi-Arabia.

I BLÅTT: Michelle Obama skjulte ikke håret og var kledd i fargerike klær da hun tirsdag avla en kondulansevisitt til Saudi-Arabia. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB Scanpix
I BLÅTT: Michelle Obama skjulte ikke håret og var kledd i fargerike klær da hun tirsdag avla en kondulansevisitt til Saudi-Arabia. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kronprins Haakon måtte tåle kritikk etter at han reiste til Saudi-Arabia for å overbringe kondolanser i forbindelse med kong Abdullahs død.

Statsledere fra hele verden har tatt turen til det omdiskuterte landet på den arabiske halvøya.

Løst hår ble snakkis Blant dem er den amerikanske presidenten Barack Obama. Han reiste til Saudi-Arabia sammen med sin kone Michelle, og heller ikke hans besøk har unngått å skape overskrifter.

Det er riktignok ikke presidenten selv som har fått Twitter til å koke det siste døgnet.

Snarere er det førstedamen, Michelle Obama, som har vært det store samtaleemnet etter at paret landet i Saudi-Arabia på tirsdag.

Det vekket stor oppsikt da det viste seg at hun valgte å ikke dekke til håret sitt, skriver Al-Ahram. Mens saudiarabiske kvinner er forventet å kle seg i svart fra topp til tå, bar førstedamen en blå bluse, med en mønstrete jakke over.

Egen hashtag På Twitter ble hashtager som #Michelle_Obama_NotVeiled, raskt populære.

Mens noen kritiserer Michelle Obama for å ikke respektere andres kultur, hyller andre henne for å stå fast ved de liberale verdiene.

Ifølge al-Ahram blir det trukket paralleller til et moskebesøk førstedamen gjennomførte i Indonesia, den gang med håret skjult under et sjal. Dermed mener noen at hun burde gjort det samme av respekt til avdøde kong Abdullah.

Andre påpekte at forsto at parets besøk var veldig kort, og oppfordret andre til å ikke kritisere kongedømmets viktigste alliansepartner.

Kong Abdullah døde fredag, etter å ha vært innlagt på sykehus i flere uker med en lungeinfeksjon. Kronprins Salman ble umiddelbart innsatt som landets nye konge.