Donald Trumps USA:

Michelle Obama raser mot Trumps kutt: - Hva feiler det deg?

- Tenk litt over hvorfor noen synes det er OK at barna dine spiser dritt. 

MISFORNØYD: Michelle Obama er på ingen måte fornøyd med at Trump-administrasjonen nå tilsynelatende reverserer reguleringer som hun kjempet for å få på plass. Foto: Rob Carr / Reuters / NTB Scanpix
MISFORNØYD: Michelle Obama er på ingen måte fornøyd med at Trump-administrasjonen nå tilsynelatende reverserer reguleringer som hun kjempet for å få på plass. Foto: Rob Carr / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I løpet av de åtte åra hun tilbrakte i Det hvite hus, som USAs førstedame, sørget Michelle Obama (53) for å gjøre kampen mot farlig fedme blant barn og unge til en av sine viktigste kampsaker.

Reaksjonen på at Trump-administrasjonen har satt en stopper for «Obama-reguleringer», som var ment å sørge for sunnere skolemat for amerikanske barn, var ikke overraskende negativ.

- Tenk litt over hvorfor noen synes det er OK at barna dine spiser dritt, sa Obama til en fullstappet sal, ifølge The Guardian.

- Tenk litt på det

Hun sa det fortsatt er mye arbeid som gjenstår før landets skoler er der de bør være, og understreket viktigheten av at de ikke lar noen «sette oss tilbake».

- Det er viktig å virkelig se på motivene. Man må stoppe opp og spørre: Hvorfor vil du ikke at barna skal ha god skolemat? Hva feiler det deg? spør hun med en klar henvisning til USAs nåværende president.

Mens Michelle Obama har kjempet for å innføre en nasjonal næringsstandard for skolelunsjer, har Trump-administrasjonen nå sørget for å sette til side arbeidet. Forsinkelsen kommer på toppen av at Det hvite hus har utsatt innføringen av regler som ville pålagt restauranter, dagligvarebutikker og andre utsalgssteder å oppgi hvor mange kalorier varene deres inneholder, skriver The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer