MASSAKRE: 14 personer er drept og rundt 50 skadd, etter at en mann åpnet ild under en kinovisning i byen Aurora i Colorado. Foto: AP Photo/Ed Andrieski/Scanpix
MASSAKRE: 14 personer er drept og rundt 50 skadd, etter at en mann åpnet ild under en kinovisning i byen Aurora i Colorado. Foto: AP Photo/Ed Andrieski/ScanpixVis mer

- Michelle og jeg er sjokkerte og triste

President Barack Obama i en uttalelse etter skytingen i Colorado.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): President Barack Obama ble informert om skytingen i Aurora i Colorado klokka 05.26 østkysttid av antiterror-toppsjef John Brennan.

-Michelle og jeg er sjokkerte og triste av den forferdelige og tragiske skytingen i Colorado. Lokale og føderale myndigheter arbeider fortsatt med saken, og min administrasjon skal gjøre alt den kan for å bistå folket i Aurora i denne ekstraordinært vanskelige tida, sier Obama i en uttalelse, videreformidlet av nyhetskanalen ABCs hvite hus-korrespondent Jake Tapper på Twitter.

- Vi forplikter oss til å holde den som står bak ansvarlig, og sikre trygghet for folket. Vi skal ta vare på de som er skadd, sier han videre.

- Når vi blir konfrontert av mørke, utfordrende øyeblikk, må vi komme sammen som én amerikansk familie. Alle må ha folket i Aurora i tankene og bønnene, mens de nå konfronterer tapet av familie, venner og naboer. Vi må stå sammen med dem i de utfordrende timene og dagene framover.

Også Mitt Romney, republikanernes presidentkandidat, har uttalt seg.

- Ann og jeg er svært triste etter nyheten om denne meningsløse volden. Vi ber for familiene og ofrenes kjære. Vi forventer at personen som står bak denne forferdelige forbrytelsen raskt stilles til ansvar, sier Romney ifølge CNN.

Politiet i Aurora sier de så langt har registrert 14 døde og rundt 50 skadde, etter at gjerningsmannen (24) åpnet ild under premieren av Batman-filmen «The Dark Knight Rises». Han ble senere pågrepet ved kinoen. Det er ikke mistanke om ytterligere gjerningspersoner.

SJOKKERT: USAs president Barack Obama sier at landet nå må komme sammen som én familie. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/SCANPIX
SJOKKERT: USAs president Barack Obama sier at landet nå må komme sammen som én familie. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/SCANPIX Vis mer