- Michelle ville forlatt meg

USAs tidligere president Barack Obama stiller seg tilgjengelig til å hjelpe påtroppende president Joe Biden hvis han skulle trenge det. Men om en stilling i Biden/Harris-administrasjonen, spøker han: - Da ville Michelle ha forlatt meg.

GIR INTERVJU: Barack Obama har gitt CBS et intervju etter valget og går hardt ut mot Donald Trump. Video: CBS via YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kommer Obamas bok «Et lovet land» på markedet, og i den anledning stilte han opp til to TV-sendte intervjuer i CBS-programmene «Sunday Morning» og «60 Minutes» henholdsvis søndag morgen og søndag kveld norsk tid.

Der fikk han spørsmål om alt fra årets presidentvalg, hva han syntes om at president Donald Trump nekter å erkjenne nederlag og sitt eget privatliv. Årets valg var historisk jevnt, og hver kandidat fikk over 70 millioner stemmer.

- Det betyr at vi (nasjonen, journ.anm.) fortsatt er dypt splittet. Kraften til det alternative bildet som tegnes i media og som visse velgere sluker – det veier tungt, sier Obama til «Sunday Morning»-programleder Gayle King.

Snart to uker etter valget som Biden vant, nekter fortsatt Trump å erkjenne at han tapte.

I stedet sender han ut en foss med Twitter-meldinger der han hevder at han vant, og at valget var preget av juks, samtidig som han iverksetter en rekke svakt funderte søksmål om valgfusk og nekter å samarbeide med Biden om overgangsprosessen.

På spørsmål fra King om det bekymrer den tidligere presidenten, svarer Obama:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer