Microsoft beklager penis-dans i Oslo

Ikke klarte de å stave ordet «genius» riktig heller.

NERDEHUMOR? Lettkledde dansedamer og programmerer-rap med sex-ordspill var det beste softwaregiganten klarte å komme opp med under lanseringen av  Windows Azure-oppdateringer i Oslo.
NERDEHUMOR? Lettkledde dansedamer og programmerer-rap med sex-ordspill var det beste softwaregiganten klarte å komme opp med under lanseringen av Windows Azure-oppdateringer i Oslo.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne uka avholdt Microsoft den store norske utviklersamlingen Norwegian Developer?s Conference i Oslo, der ansatte og ledere i noen av de viktigste IT-selskapene var blant de 1500 deltagerne.

Men det er et underholdningsinnslag under softwaregigantens presentasjon av sky-tjenesten Windows Azure, og ikke selve programutvidelsen, som er den største snakkisen etter arrangementet, skriver blant andre GeekWire.

Penis- og vaginamoro Med Windows Azure-logoen på scenen og dansende jenter i trange shorts, skulle innslaget sparke igang feststemningen med en dance-aktig raplåt med forsøksvis humoristiske strofer som «programmering er vårt dop (...) CSS er mitt LSD».

Men den mest omstridte tekstlinja - med et slags enderim - gikk som følger:

«I'm a computer genius / The words micro and soft don't apply to my penis».

I tillegg til ordspillet på «Microsoft» om at datageniets penis slett ikke er bitteliten og uerigert, var teksten som kom på en skjerm på scenen feilstavet som «genious». Der var det også tilføyd «(and vagina)» i penis-strofen, kanskje i likestillingens navn.

- Støtende IT-bransjen er kanskje ikke kjent for den mest sofistikerte underholdningssmaken på seminarer og kick-offs, men også deltagerne på konferansen ble torsdag kjapt ille berørt på Microsofts vegne.

«For dere som ikke er her: Vi hadde blinkende diskolys, dårlige tekster om peniser, diskobeats og dansende Azure-jenter. Vi krymper oss», tvitret en av programmererne, mens en ironisk deltager mente innslaget var «det beste Microsoft har gjort, noensinne».

Da mobilvideoene av penis-rapen spredte seg på sosiale medier i helga, måtte Microsoft gå ut og beklage episoden via den offisielle Windows Azure-kontoen på YouTube.

«Denne ukas Norwegian Developer?s Conference inkluderte en sketsj med upassende og støtende elementer og vulgært språk. Vi beklager overfor våre kunder og partnere og går nå aktivt inn for å se nærmere på saken», skriver selskapet.

Seinere kom også Microsofts kommunikasjonssjef Frank Shaw med en lignende beklagelse på Twitter:

- Dette nummeret hadde vulgært språk, var upassende og rett og slett ikke ok», skriver han.

- Pinlig Bloggere og noen av de mest toneangivende IT-mediene i verden morer seg nå kostelig over blemmen, som Wired mener gir ny mening til uttrykket «Norwegian Wood».

- Men de lot være å unnskylde det faktum at innslaget først og fremst var pinlig dårlig, kommenterer magasinet.

Microsoft Norge vil ikke kommentere hvem som sto bak valget av underholdning på NDC.

- Vi gjennomgår interne rutiner. Utover det vil vi ikke kommentere dette ytterligere. Men vi beklager selvfølgelig, sier kommunikasjonsdirektør Christine Korme til Dagbladet.