Microsoft-dom om 60 dager

Software-giganten Microsoft går med på en hurtigutmåling av straffen etter at en føderal domstol fant konsernet skyldig i å ha brutt USAs monopol-lovgivning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et privat møte med dommer Thomas Penfield Jackson har Microsoft og amerikanske justisdepartementet blitt enig om å gi saken en ekstraordinær hurtigbehandling i rettsapparatet, slik at selskapet kan få dommen så fort som mulig.

En slik prosess tar rundt to måneder. Det betyr at dommen over Microsoft kan foreligge så tidlig som i juni. Høringene rundt dommen er planlagt å starte 24. mai.

BBC melder i kveld at dommer Jackson skal ha gitt påtalemakten frist til slutten av denne måneden for å komme med sitt forslag til straffeutmåling. Etter dette vil Microsoft få to uker til å komme med et motsvar, og deretter vil påtalemakten få en ny uke til å komme med et motsvar tuil dette.

Jackson sier videre at han om nødvendig ønsker å sende saken rett til høyesterett for å unngå forsinkelser som forstyrrer økonomien.

- Min hensikt er å saken inn for en ankedomstol så fort som mulig, slik at vi ikke kaster bort så mye tid, sier Jackson ifølge referatene fra møtet i går.

På mandag ble Microsoft kjent skyldig i å ha brutt de amerikanske monopollovgivningen. Selskapet hadde brukt sin dominerende markedsposisjon til å svekke den frie konkurransen i nettleser-markedet.

Microsofts advokater har sagt at dommen vil bli anket. Juridiske eksperter sier at saken sannsynligvis vil gå til høyesterett. En slik prosess kan ta opptil flere år, med mindre saken får en hurtigere behandling.