Microsoft dømmes

Microsoft-konsernet har brutt de amerikanske antimonopollovene i markedsføringen av operativsystemet Windows. Konsernet vil nå bli dømt for å ha svekket den frie konkurransen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Microsoft-konsernet har brutt de amerikanske antimonopollovene i markedsføringen av operativsystemet Windows. Det har en føderal domstol slått fast i kveld.

Dommen er resultatet av saken USAs føderale myndigheter og 19 delstater reiste mot gigantselskapet. Straffen skal fastsettes senere.

I den 50-sider lange dommen fastslo dommer Judge Thomas Penfield Jackson at software-giganten med sin markedsdominans har brukt metoder som har svekket den frie konkurransen og forsøkt å monopolisere nettleser-markedet.

Dommer Jackson slo også fast at Microsoft brøt loven da konsernet bygde inn sin egen nettleser i operativsystemet.

Det er ventet at Microsoft vil anke saken.

Nasdaq raser

Som en umiddelbar følge av dommen stupte Nasdaq-indeksen, tungt lastet med Microsoft-aksjer, med rekordartede 7,65 prosent. Nervøsiteten i markedet stiger, og mange frykter at it-aksjene er overvurdert.

Dow Jones-indeksen, som er koblet til mer tradisjonell industri hadde nemlig sin beste dag siden sent i januar og økte med hele 2,75 prosent.