Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Microsoft erklærer krig

Alle midler tas i bruk i kampen mot piratene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kampen mot piratkopiering vil Microsoft kreve en bekreftelse fra enkelte av brukerne for å bevise at de har en lovlig kopi av operativsystemet Windows. Uten en slik bekreftelse vil ikke Microsoft tillate brukerne å laste ned software.

- Det er først og fremst de norske, tjekkiske og kinesiske versjonene av Windows som ikke vil kunne bruke det nye «Microsoft download Web» nettstedet som åpner neste måned. Såfremt de ikke har en gyldig Windowsutgave da, uttalte David Lazar, direktør for Microsoft\'s Genuine program i går.

Etterhvert vil også andre brukere av ulovlige Windowsversjoner bli nektet tilgang til flere av Microsofts nedlastningssider. Er du derimot en lovlig bruker, vil selskapet belønne deg med gratis software og rabatter.

Virus

Men kampen mot piratene har en bakside, som også kan ramme de lovlydige blant oss. Microsoft tar i bruk sitt sterkeste våpen mot piratindustrien, nemlig tilgangen til sikkerhetsoppdateringer som skal beskytte maskinen din fra virus og andre uhumskheter.

Ifølge sikkerhetseksperter utenfra, kan Microsofts harde linje føre til betydelige problemer med sikkerheten på Internett. Åpner man for at flere maskiner kan bli infisert, kan disse igjen spre virus videre.

- Microsoft vil følge nøye med på utviklingen. Men selskapet anser at kravet om autensitet tvertom vil styrke sikkerheten på nettet, da piratkopier av Windows kan inneholde virus eller andre sikkerhetsrisiki, hevdet Lazar.

Ikke uventet

Gates: Går til krig for å få pengene som tilkommer ham. Foto: Scanpix
Gates: Går til krig for å få pengene som tilkommer ham. Foto: Scanpix Vis mer

- Dette trekket fra Microsoft er ikke uventet. Selskapets eiere lenge har ønsket seg å få alle pengene som burde tilfalle dem, sier Russ Cooper, seniorforsker ved informasjonsikkerhetsselskapet Cybertrust.

Til sommeren vil kravet om autensitet bli obligatorisk for alle oppdateringer for Windows. Men brukere med piratkopier av Windows kan fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer dersom de bestiller automatiske oppdateringer, skriver the International Herald Tribune.

Piratvirksomhet: Skal stoppes.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media