Microsoft-krangel ender i retten

Det går mot en lang, kostbar og bitter runde i retten for datagiganten Microsoft og det amerikanske justisdepartementet. 20 delstater har saksøkt datagiganten Microsoft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Striden mellom Microsoft og det amerikanske justisdepartementet har pågått lenge. Amerikanske myndigheter mener at datagiganten får et for stort grep på datamarkedet, og at Windows-produktet nærmest har monopol på markedet. Monopol er et fy-ord i amerikansk næringsliv, og bekjempes på det sterkeste av amerikanske myndigheter.

Nett-krangel

Microsoft er i ferd med å lansere Windows 98, en ny utgave av det suverent markedsledende operativsystemet. Amerikanske myndigheter er sterkt imot Microsofts planer om å innlemme sin egen nett-los i Windows 98. Justisdepartementet har krevd at Microsoft istedet sender med Netscape i Windows 98-pakka. I tillegg krever justisdepartementet at de forskjellige dataprodusentene selv skal bestemme lay-outen på det nye Windows.

- Disse kravene er helt urimelige, og vi kan ikke gå med på dem, sier Microsoft-talsmann Jim Cullinan til CNN.

Microsoft-gründer Bill Gates beordret full stans i samtalene da disse kravene ble framsatt.

Mot rettsak

Derfor går det mot full krig mellom anti-monopolistene i det amerikanske justisdepartementet og Bill Gates. Nå har altså det amerikanske justisdepartementet og 20 delstater saksøkt datagiganten Microsoft og Bill Gates. Bak i kulissene spøker Netscape-selskapet, som hevder at dersom Microsoft innlemmer sin egen internett-los i Windows 98 vil dette bety et urettmessig tilbakeslag for Netscape Navigator.

Microsoft planlegger lansering av Windows 98 25.juni. Enhver forsinkelse av lanseringen kan få store konsekvenser også for andre datamaskinprodusenter.

MOT MONOPOL: Microsoft-gründer Bill Gates kjemper i hardt vær mot det amerikanske justisdepartementet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer