Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Microsoft retter opplysninger om Fremskrittspartiet

Datagiganten Microsoft kommer til å rette opplysninger om Fremskrittspartiet i sin neste versjon av multimedieoppslagsverket Encarta Encyclopedia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet vurderte søksmål mot Microsoft etter at det viste seg at partiet var oppført under stikkordet nynazisme i selskapets oppslagsverk.

Partiet var nevnt i samme kategori som blant andre Jean Marie le Pens nasjonalistparti Front National.

Ifølge Microsoft stammer artikkelen med det feilaktige innholdet fra en versjon av Encarta Encyclopedia som er utgitt av Microsofts britiske partner.

«Vårt første skritt er å klargjøre informasjonen gjennom den månedlige oppdateringen som går ut til alle registrerte brukere av denne versjonen av Encarta Encyclopedia. Microsoft vil også rette opp alle faktiske feil som avdekkes før neste års versjon publiseres», heter det i en pressemelding fra Microsoft.

- Microsoft innrømmer feilen og legger seg flate når det gjelder beskyldningene om at Fremskrittspartiet er et nynazistisk parti, sier Microsofts advokat i Norge, Cato Schiøtz.

Microsoft har avvist alle krav om erstatning eller oppreisning til Fremskrittspartiet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling