Microsoft vil ikke anke EU-kjennelse

Tre års rettsstrid kan være over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den amerikanske programvarekjempen Microsoft anker ikke den europeiske rettskjennelsen om at selskapet må gi konkurrenter tilgang til viktig programmeringsinformasjon.

En talskvinne for Microsoft sa mandag i Brussel at det ikke er aktuelt å anke dommen fra EU-domstolens første instans. EUs konkurransekommissær Neelie Kroes var synlig begeistret da hun bekreftet kunngjøringen.

- Microsoft har endelig gått med på å rette seg etter sine forpliktelser. Fra i dag av blir det mer konkurranse i markedet, og fra i dag av blir det all den konkurransen forbrukerne har rett til å forvente, sa Kroes.

Microsoft ble i 2004 ilagt en bot på nesten en halv milliard euro eller fire milliarder kroner for ikke å ha rettet seg etter påleggene om åpenhet. Senere er nye bøter kommet til, og bøtesummen kunne økt ytterlige, hvis selskapet ikke mandag hadde krøpet til korset.

Ifølge EU-kommisjonen har Microsoft misbrukt sin dominerende stilling i markedet ved å binde deler av sin programvare til operativsystemet Windows. Windows brukes på 95 prosent av alle personlige datamaskiner i verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer