Middagen var ikke død...

Kokken skulle forberede slangemiddagen, men endte selv opp som måltid. Slangegiften tok livet av kokken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En vietnamesisk gourmetkokk døde i forrige uke, etter at han ble bitt av middagen han var i ferd med å tilberede. Hovedingrediensen, en slange, var ikke død, sa øyenvitner tirsdag.

Le Hung Chuong ble i hui og hast sendt med ambulanse til sykehuset i havnebyen Haiphong, men var død ved ankomst, fortalte Nguyen Lien. Nguyen eier den fasjonable restauranten der Le tilberedte sine eksotiske retter.

- Det var uflaks både for ham og for restauranten vår, tilføyer Nguyen. Han mener kokken delvis har seg selv å takke, fordi han ikke brukte de tykke gummihanskene han ifølge restaurantens reglement skulle hatt på seg.

Etter bittet falt slangen ned i gryta igjen, der den noen minutter senere ble fisket opp av en annen kokk, tilberedt og servert til en ventende gjest. Gjesten spiste med god appetitt, uvitende om tragedien som hadde utspilt seg på kjøkkenet.

Slanger regnes som en delikatesse i Vietnam, spesielt blant mannfolk som mener at slangekjøtt styrker potensen. Flere landsbyer i de nordlige deler av landet har oppdrett og tilberedning av slanger som hovednæringsvei.

NTB