Når du har tid og lyst, er det gøy å lage suppe fra grunnen. Dette trenger du til to porsjoner:
- En halv liter hønsekraft (eller buljong av terninger)
- 1 kyllingfilet
- En halv ts margarin
- 1 ss hvetemel
- 2 dl lettmelk
- Salt og pepper
HUSK! |
|
Stek kyllingfileten i margarin til den er så vidt gjennomstekt. Skjær fileten i små biter og kjør den i en blender (tilsett gjerne litt væske) til den er så finkuttet/malt som du får den.
Varm opp buljongen til kokepunktet og tilsett den malte kyllingfileten, kok opp suppa og hell i en jevning av mel og melk (hell melka og melet i et glass med lokk og rist). Rør mens du heller i jevningen, og la suppa koke i 10 minutter.
Smak til med salt og pepper, ev. annet krydder etter ønske. Til denne suppa kan du selvsagt også bruke annet kyllingkjøtt, rester etc. hvis du har det.