Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Middagstipset: Kyllingsuppe

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når du har tid og lyst, er det gøy å lage suppe fra grunnen. Dette trenger du til to porsjoner:

    • En halv liter hønsekraft (eller buljong av terninger)
    • 1 kyllingfilet
    • En halv ts margarin
    • 1 ss hvetemel
    • 2 dl lettmelk
    • Salt og pepper

HUSK!

  • Bruk en mindre middagstallerken enn vanlig - da er det lettere å velge mindre porsjoner.
  • Ikke la en sjokolade føre til flere. Kos deg heller med den ene sjokoladen den ene gangen du spiser den.
  • Mål i centimeter og ikke i kilo. Ta et målebånd og mål deg rundt liv, hofter og lår. Klipp litt og litt av målebåndet etter hvert som målet blir mindre.


Stek kyllingfileten i margarin til den er så vidt gjennomstekt. Skjær fileten i små biter og kjør den i en blender (tilsett gjerne litt væske) til den er så finkuttet/malt som du får den.

Varm opp buljongen til kokepunktet og tilsett den malte kyllingfileten, kok opp suppa og hell i en jevning av mel og melk (hell melka og melet i et glass med lokk og rist). Rør mens du heller i jevningen, og la suppa koke i 10 minutter.

Smak til med salt og pepper, ev. annet krydder etter ønske. Til denne suppa kan du selvsagt også bruke annet kyllingkjøtt, rester etc. hvis du har det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media