- Lyspunktet i 2018

Midelfart: Et fremtidsrettet og spennende selskap

Fjoråret var skuffende, ifølge Celina Midelfart. Lyspunktet var selskapet hun har stor tro på.

OLJESMELL: Det vesentlige av tapet i Celina Midelfarts portefølje kan henføres til urealiserte posisjoner innen energisektoren, etter en kraftig korreksjon på tampen av 2018. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen
OLJESMELL: Det vesentlige av tapet i Celina Midelfarts portefølje kan henføres til urealiserte posisjoner innen energisektoren, etter en kraftig korreksjon på tampen av 2018. Foto: Eivind Yggeseth/FinansavisenVis mer

(Hegnar.no:) Investeringsselskapet til Celina Midelfart, Midelfart Capital, endte med negativt resultat i 2018.

- Fjoråret ble veldig skuffende. Alt av energi kollapset på tampen av 2018, men det fundamentale i de casene vi jobber med er «in takt», så det gjelder bare å holde ut. Energi relaterte aksjer i porteføljen utgjorde det alt vesentlige av tapene, kommenterer Celina Midelfart til Hegnar.no.

Les også: Kraftig korreksjon dro Midelfart i minus

Lyspunkt

Et stort lyspunkt i 2018 var ifølge Midelfart Yara, som med en dynamisk ledelse, og de underliggende fundamentale forhold som markedsbalansen, gasspriser og kostnadsprogram gir god medvind.

- Yaras integrerte forretningsmodell og innovative bruk av teknologi for å optimalisere bondens avling og avkasting, er dessuten et viktig skritt i retning av å avhjelpe verdens matforsyningsproblem. Yara samarbeider med UD om matsikkerhet og bistand, og har vært flinke til å utvikle markedet for ESG-fokuserte investorer. Et fremtidsrettet og spennende selskap, kommenterer Midelfart til Hegnar.no.

Ifølge en fersk aksjonærutskrift eier Midelfart aksjer for 300 millioner kroner i gjødselgiganten.

Så langt i år har aksjen lagt på seg 23,30 prosent og 16,32 prosent det seneste året. I skrivende stund noteres Yara til 407,90 kroner på Oslo Børs, ned 0,24 prosent.

Oljesmell

Det vesentlige av tapet i Midelfarts portefølje kan henføres til urealiserte posisjoner innen energisektoren etter en kraftig korreksjon på tampen av 2018.

- Hittil i år ser det fornuftig lovende ut, men jeg tar høyde for at tålmodighetstest fortsetter en liten stund til, kommenterer Midelfart.

Andre økonominyheter:
Nå tjener kleskjeden penger igjen
Kraftig korreksjon dro Midelfart i minus