Celina Midelfart og Tor Olav Trøim har store ambisjoner for Avida Finans. Foto: Eivind Yggeseth.
Celina Midelfart og Tor Olav Trøim har store ambisjoner for Avida Finans. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Midelfart og Trøim ønsker å låne ut ti milliarder

Det er ingen tvil om at ambisjonsnivået i Avida Finans er høyt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): For to år siden la investorparet Celina Midelfart og Tor Olav Trøim 300 millioner kroner på bordet for 55 prosent av factoringselskapet og forbrukslånsbanken Avida Finans.

Når Avida Finans listes på OTC lanseres også skyhøye ambisjoner.

- Jeg synes absolutt det er riktig å si at dette er en ny bank, eller en ny satsning, etter at det kom inn spennende investorer som vil bygge bank, sier Johan Anstensrud, adm. direktør i Avida Holding, til Finansavisen. Selskapets eneste formål er å eie Avida Finans.

Avida Finans’ røtter strekker seg helt tilbake til 1983, men frem til for to år siden var utlånsvolumene på marginale 500 millioner svenske kroner. Ifølge Finansavisen passerte banken 1,6 milliarder kroner ved nyttår.

Ti milliarder i 2020

Samlet skal utlåne øke fra 1,6 milliarder i 2016 til 2,8 i år. Deretter skal Avida Finans, ifølge en fersk investorpresentasjon, nå fem milliarder i 2018 og så vokse med 2,5 milliarder i året. I 2020 skal utlånsvolumet på 10 milliarder svenske kroner bestå av to like deler av henholdsvis bedrifts- og forbrukslån.

- Jeg er ikke skremt av eiernes ønsker. Vi har allerede takten, vi skal bygge organisasjonen. Betingelsene er fornuftige. Vår viktigste oppgave er analysen, og at vi bedømmer kundens risiko riktig slik at vi unngår tap. Det gjelder både innen bedriftsmarkedet og forbruksfinansiering, sier Anstensrud til Finansavisen.

Solid kursoppgang

Siden Midelfart og Trøim kom inn i Avida Finans har selskapet hentet inn 235 millioner svenske kroner. Emisjonen i februar priset selskapet til 1,1 milliarder svenske kroner, og gir en kursoppgang på 80 prosent for Midelfart og Trøim.

Ifølge Finansavisen eier Ubon Partners i dag 28,1 prosent, Trøims investeringsselskap Magni Partners har 24,3 prosent, PE-forvalteren Icon Capital har 23,3 prosent og Midelfart har 9,4 prosent. Resten eies av ledelsen og aksjonærene som kom inn i emisjonen i februar.

Andre økonominyheter:
- Om dette slår til er det som å plukke penger på gaten
Advarer mot to aksjer