NB! STERKE BILDER: Minst 50 er drept og over 200 er skadd i det som er en av de verste massakrene i USAs historie. Video: @ValleyPrivate/Instagram /Issaid Sepulveda / Drew Akiyoshi via CNN Vis mer

Konsertmassakren i Las Vegas:

Midt i kuleregnet stjal eks­soldaten Taylor en bil for å redde folk: - Vi gikk mot skuddene

Mange hylles som helter etter den blodige natta i Las Vegas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ekssoldaten og Irak-veteranen, Taylor Winston (29), og venninna Jenn Lewis kastet seg rundt for å hjelpe så mange som mulig da skytingen i Las Vegas startet natt til mandag, ifølge ABC 10 News.

De var på Route 91 Harvest-festivalen med venner, da Stephen Paddock begynte å plaffe løs fra 33. etasje fra et hotell på andre siden av gata. Paddock rakk å drepe minst 59 personer og skade 527, før han tok sitt eget liv.

Den tidligere soldaten forteller at han først trodde lyden kom fra fyrverkeri. Men alvoret i situasjonen ble raskt tydelig da han hørte at folk skrek i full panikk, og så kropper som falt mot bakken.

- Da lysene ble skrudd av, og Jason Aldeon løp av scenen så skjønte jeg hva som foregikk.

Han flyktet fra kuleregnet sammen med Lewis. Men mens tusenvis flyktet videre mot trygghet, stjal han en bil som sto parkert med nøklene i og begynte å frakte skadde til sykehus.

- Vi gikk mot skuddene, og lette etter dem som var hardest skadd. Folk som måtte til sykehus så fort som mulig. Vi så oss tilbake, og så at folk falt ned over alt. Det var ganske ille.

- Så ondskapsfullt

De kjørte først to turer til sykehuset, før de på den tredje turen fikk hjelp av en politibetjent som skrudde på blålysene for å få dem til sykehuset så fort som mulig, ifølge ABC 10 News.

Jason Aldean (40) skulle avslutte festkvelden. I stedet måtte artisten flykte for livet da skytingen startet. Video: Luke Broadlick / Drew Akiyoshi / CNN / Foto: Veda Jo Jenkins/REX/Shutterstock Vis mer

Winston anslår at de klarte å få rundt 24 skadde til sykehus. Han frykter at noen av de han hjalp ikke overlevde, blant dem en kvinne som var skutt i halsen og brystet.

- Jeg kan ikke være sikker. Det er et par som jeg tviler på at overlevde. De var i dårlig form da vi hjalp dem ut av bilen, men de hadde fortsatt puls. Så jeg håper på det beste, sier han til The Daily Beast.

29-åringen blir hyllet som en helt i sosiale medier, men selv vil han ikke høre noe av heltesnakk, ifølge ABC.

- Det er en så ondskapsfull handling, men jeg håper handlinger som mine og mange andres var med på å hjelpe til. Det er mange andre ukjente helter der ute som gjorde en innsats og hjalp folk, sier han til kanalen.

Reddet en av sine beste venner

Den pensjonerte læreren Mike Cronk reddet en av sine beste venner. Han brukte sin egen skjorte for å stoppe blødningen på kameraten Ron, som ble skutt tre ganger i brystet.

- Vi fikk ham under scenen og en dame kom bort og holdt trykk på såret, sier han til ABC 13.

Han og andre festivalgjengere fikk deretter båret vennen til en pickup som sto i nærheten. Allerede var det tre skadde om bord i pickupen. Cronks venn overlevde skytingen.

- Jeg er ingen helt, men det er mange helter der ute, sier han.

Skal ha reddet 30 før han ble skutt

Foto: Privat / GoFundMe
Foto: Privat / GoFundMe Vis mer

Jonathan Smith skal ha reddet hele 30 mennesker under countryfestivalen. Han skal ha kommet bort fra hele familien da skytingen begynte, men alle var borte. Ifølge Washington Post så han flere festivaldeltakere som gjemte seg bak en politibil, og bestemte seg for å bringe dem i sikkerhet.

- Det er skyting, skyting. Kom igjen, vi må løpe, ropte Smith, mens han tok tak i folk og fikk dem mot en parkeringsplass i skjul av flere parkerte biler.

Han forteller at han fikk omkring 30 mennesker i sikkerhet. Deretter traff han på to noen unge jenter og oppfordret dem til komme seg i skjul på bakken. Da ble han selv skutt i nakken.

Ifølge avisa har han nå et brukket kragebein, et brukket ribbein og en forslått lunge. Kula sitter fortsatt i nakken.

- Jeg må kanskje leve med denne kula resten av livet, sier han. Han avviser samtidig at han er en helt.

- Jeg håper at noen hadde gjort det samme for meg.

Ble skutt da han beskyttet kona

Kurt Fowler ble skutt da han beskyttet kona Trina fra skuddene som kom fra 33. etasje i Mandalay Bay. Foto: Privat / GoFundMe
Kurt Fowler ble skutt da han beskyttet kona Trina fra skuddene som kom fra 33. etasje i Mandalay Bay. Foto: Privat / GoFundMe Vis mer

Brannmannen Kurt Fowler ble skutt og alvorlig, men ikke kritisk, skadd da han beskyttet kona Trina fra skuddsalvene som kom mot dem fra 33. etasje i Mandalay Bay Resort.

Fowler hadde fri fra jobben, og hadde tatt turen til

Fowler ble skutt i sin høyre ankel da han lå oppå kona Trina i et forsøk på å beskytte henne, sier brannsjef Steve Bunn i Desert Hill redningstjenester, til CBS 5.

- De hørte skuddene. Kurt dyttet kona si mot bakken og lå over henne som et skjold, da han ble skutt i beinet.

Fowler ble operert mandag kveld, og legene mener operasjonen var vellykket, ifølge Bunn.

- Kurt er en familiemann, en god far og en god ektemann. Alt han gjør dreier seg om kona og barna. Han er også en god brannmann, og er godt likt her. Han er en av våre brødre, og vi gjør alt vi kan for å støtte ham og hans familie, sier Bunn.

Ble drept da han reddet kona

Foto: Privat / AP
Foto: Privat / AP Vis mer

29-åringen Sonny Melton ble drept da han reddet sin egen kone, forteller kona Heather.

- Han reddet livet mitt. Han tok tak i meg og begynte å løpe. Jeg kjente at han ble skutt i ryggen. Jeg vil at alle skal vite hvor snill han var, men nå klarer jeg knapt å snakke, sier hun til WSMV.

Mannen var sykepleier, mens kona er kirurg. Paret feiret ettårs bryllupsdag på Route 91 Harvest-festivalen da skuddene plutselig falt fra 33. etasje på Mandala Bay-hotellet like ved.

Bar svigerinna

Brannmannen Mark McCurdy fra California bar sin egen svigerinne tilbake til hotellet etter hun var skutt.

Han var på festivalen med kona og svigerinna, og i kaoset som oppsto, ble svigerinna skutt. Han klarte å bære henne til hotellrommet på Mandala Bay, der skytteren skjøt fra.

Etterpå gikk han tilbake i kaoset for å se om noen andre trengte hjelp. Deretter fikk han svigerinna fraktet til sykehus i Las Vegas, forteller familien til The Daily Beast.