Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Midt i minefeltet

Navn: Harry Herstad Alder: 52 Yrke: Brannalarm

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har lekt med ilden lenge, men ikke så helhjertet som etter at han begynte som administrerende direktør for et drøyt år siden. Etterpå er han blitt utskjelt, utstøtt og utslått - med gode og dårlige grunner. Han har påtatt seg et oppdrag som historisk har vist seg umulig: Å få ro i Sportsklubben Brann. Mange mener han har vært den største urokråka av alle som har fått lønn fra Norges mest omstridte fotballag.

Tidligere i år ble Dynamitt-Harry spurt av Bergens Tidende om hvor mange miner han tålte å tråkke på.

- Det har vært en del eksplosjoner og knallperler. Hvis jeg var redd for dem, kunne jeg ikke tatt meg inn i dette minefeltet. Jeg visste det ville smelle, men er fortrolig med det. Det kan føre noe godt med seg, hvis en er voksen nok til å takle det.

I et glimt av selvkritisk åpenhet i Bergens-avisen formulerte han seg slik om egenproduserte selvskudd

- Vi holder geværet, skaffer og setter i ammunisjon, sikter på hverandre og trekker av selv.

Den erkjennelsen er for så vidt ikke ny på stadion. Styremedlemmer, spillere, trenere, supportere og andre røde djevler har alltid vært eksperter på intrigemakeri, de har skutt på hverandre til alle tider - inntil det har toppet seg, og en eller flere har ruslet slukøret ut av dørene for siste gang - uten frikort.

Harry Herstad har vært i ilden før han kom til Brann. Som fylkesrådmann med 16000 under sine vinger kunne det gå hett for seg - og vi mistenker ham for å like det. Da han stengte stadiondørene for pressen for å få ro i huset, stilte han selv opp til intervjuer minst like ofte som før.

Da han tirsdag innkalte til pressekonferanse om nok en krise, var han blid og åpen, ansvarsfull, til dels selvkritisk, dramatisk og effektfull. Han vil vise aksjonærene at han er sterk nok til å lede skuta inn på ny kurs. Hvis han mislykkes, kan også hans dager være talte. For øvrig spiller han med åpne kort, motivet er å skaffe til veie 20 nye millioner kroner.

Fredag får han svar fra spillerne om de vil akseptere en lønnsreduksjon på 10 prosent, eller om de vil forsvare sine lønnskontrakter med kamp utenfor banen. Han må også regne med et utspill fra den permitterte manageren Kjell Tennfjord, som ikke aksepterer en usikker framtid på trygd. Og snart er det 17. mai. Da lurer alle bergensere på om de får se spillerne og lederne i Brann gå i prosesjonen gjennom byens gater. Stiller du, Harryen?