RUINER: I Mexico har nesten 300 personer mistet livet som følge av tirsdagens jordskjelv. Lørdag kom etterskjelvet som var nesten like kraftig. Video: AP Vis mer

Midt i redningsarbeidet gikk jordskjelvalarmen på nytt

Et kraftig etterskjelv har rammet Mexico by, og flere innbyggere melder at de har kjent bygninger svaie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): US Geological Survey (USGS) har registrert et skjelv målt til styrke 6,2 med jordskjelvsenter like sørvest for Matias Romero i regionen Oxaca. Det er den samme regionen som ble hardest rammet av et jordskjelv målt til 8,1 den 7. september i år.

Skjelvet krevde minst 90 menneskeliv, før et nytt skjelv rammet landet tirsdag denne uka.

USGS har nå nedgraderte styrken på etterskjelvet til 6,1, noe som fortsatt er kraftig, men likevel betydelig svakere enn 6,2, skriver NTB. USGS opplyser samtidig at dagens rystelser var et etterskjelv etter jordskjelvet 7. september.

- Ikke igjen

Nyhetsbyrået AP kriver at flere personer har meldt om at de kunne kjenne jordskjelvet så langt unna som i Mexico by, der det rapporteres om bygninger som svaiet som følge av rystelsene.

Ifølge AP førte jordskjelvalarmen som gikk av i forbindelse med etterskjelvet til panikk og folk som løp ut i gatene i byen. Bilder fra stedet viser tydelig opprørte redningsarbeidere som klemmer hverandre etter den skremmende opplevelsen.

- Jeg var redd, for jeg tenkte «ikke igjen», sier Alejandra Castellanos til AP.

Hun styrtet ut av hotellet, der hun oppholdt seg sammen med ektemannen, da alarmen gikk.

Nerver i høyspenn

SKREMT: Redningsarbeidere klemmer og støtter hverandre etter at jordskjelvalarmen gikk midt under redningsarbeidet lørdag. Nervene i landet er i høyspenn etter jordskjelvet som rammet landet tirsdag denne uka. Så langt er nærmere 300 personer bekreftet omkommet etter katastrofen. Foto: Ronaldo Schemidt / AFP / NTB Scanpix
SKREMT: Redningsarbeidere klemmer og støtter hverandre etter at jordskjelvalarmen gikk midt under redningsarbeidet lørdag. Nervene i landet er i høyspenn etter jordskjelvet som rammet landet tirsdag denne uka. Så langt er nærmere 300 personer bekreftet omkommet etter katastrofen. Foto: Ronaldo Schemidt / AFP / NTB Scanpix Vis mer

I Mexico by jobber redningsarbeidere fortsatt med å søke etter folk i ruinene, etter et kraftig jordskjelv, målt til 7,1, som rammet tirsdag. Så langt er minst 295 personer bekreftet omkommet.

Jordskjelvet, som er det dødeligste som har rammet landet på over 30 år, fant sted bare 11 dager etter at et av de kraftigste jordskjelvene på 100 år rystet landet og drepte i minst 90 personer. De siste dagene har alle ventet på etterskjelvene.

- Vi vet at det ofte kommer etterskjelv etter store jordskjelv. Det er sannsynlig at det skjer nå også, sa Anne Strømmen Lycke, administrerende direktør ved forskningsinstituttet Norsar, til Dagbladet før helga.

Skjelv mellom 6,1 og 6,9 betegnes som kraftige jordskjelv, og kan føre til alvorlige ødeleggelser i tett befolkede områder.

Dagbladet kommer tilbake med mer.