ULOVLIG MED RADIOBØLGER: I Green Bank, West Virginia i USA lever de noen teknologiske tiår bak resten av landet. Årsaken til det er et gigantisk radio teleskop som ikke må forstyrres av lokale radiobølger. Video: CNN / Bilder: Scanpix. Vis mer

Midt i USA finner man en by uten wifi, mobil og radio

I byen ligger et gigantisk radioteleskop

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Green Bank, West Viriginia i USA bor det omtrent 150 mennesker. Byen er kjent for å huse verdens største bevegelige radioteleskop. På grunn av dette må innbyggerne leve uten hverdagslige gjenstander som mobil, radio, trådløst internett og bluetooth høretelefoner.

Se video øverst!

Mottar radiobølger fra verdensrommet

Årsaken til at det gigantiske teleskopet ligger i Green Bank, er at National Radio Astronomy Observatory, har sitt hovedkvarter i byen. De spesialisererer seg på radioastronomi og tolker radiobølger fra verdensrommet.

- Følsomheten til teleskopet er så ekstremt at det vil merke energien som gis i det et snøflak treffer bakken, sier Michael Hostine til TV-programmet Today.

Innbyggerne er positive

En konsekvens av at teleskopet ligger i Green bank, er at innbyggerne må klare seg uten for eksempel mobiltelefon. Da Today besøkte byen, spurte reporteren en ungdom om hvordan han klarer seg uten mobil.

- Det går helt fint, fordi jeg kan bare gå å snakke med de jeg vil. Jeg ser dem hele tiden, for eksempel på skolen, sier han.

- Ville du savnet iskrem hvis du aldri hadde smakt det, poengterer en av de eldre innbyggerne.

Verdens største

Teleskopet, som kalles GBT, er verdens største bevegelige konstruksjon. Det er høyere enn frihetsgudinnen, og en fotballbane ville fått plass inne i det. Når National Geographic besøkte anlegget, spurte de hvorfor det var så stort.

- På samme måte som at en større bøtte samler mer vann, tar denne i mot flere radiobølger fra verdensrommet, sier Michael Hostine til National Geographic.