Midt under flyturen ble en del av skroget revet løs

To svenske soldater var om bord.

GAPENDE HULL: Kort tid etter avgang ble deler av skroget revet av Airbus A321-maskinen. Foto: Anadolu / NTB Scanpix
GAPENDE HULL: Kort tid etter avgang ble deler av skroget revet av Airbus A321-maskinen. Foto: Anadolu / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Passasjerene fikk ikke noe forvarsel før en stor del av skroget på en Airbus A321-maskin på vei fra Somalias hovedstad Mogadishu til nabolandet Djibouti plutselig var borte. Igjen var et gapende hull rett ut fra kabinen, melder BBC News.

10 000 fots høyde Hendelsen skjedde kort tid etter take-off fra Aden Adde-flyplassen, i 10 000 fots (3048 meters) høyde. Flygerne klarte å snu og lande, mens passasjerene samlet seg bak i kabinen, ifølge Airlive.net.

Rundt 180 personer befant seg om bord i flyet. To personer er meldt skadd, og ifølge enkelte meldinger er liket av en person funnet på bakken.

Årsaken til hendelsen er ikke brakt på det rene. Flere beskriver en eksplosjon.

- Vi hadde vært i lufta i noen minutter da vi hørte et høyt smell. Vi kunne ikke se annet enn røyk i noen sekunder, og da sikten klarnet opp, så vi at en ganske stor del av flyet var borte, skriver den somaliske FN-diplomaten Amb Awale Kullane på Facebook.

Svensker uskadd To svenske soldater som deltar i EUs opplæringsprogram for den somaliske hæren, var blant passasjerene. De er uskadd, ifølge det svenske forsvaret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer