Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Passasjerfly nødlandet i Tyskland:

Midt under flyturen fikk piloten høre om «terrorprat» blant passasjerene. Nå er tre menn arrestert etter nødlanding

Mistenkelig ryggsekk sprengt av politiet. 

NØDLANDET: Et Easyjet-fly på vei fra Slovenia til Storbritannia nødlandet i Tyskland etter meldinger om en «terror-relatert samtale» om bord på flyet. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix
NØDLANDET: Et Easyjet-fly på vei fra Slovenia til Storbritannia nødlandet i Tyskland etter meldinger om en «terror-relatert samtale» om bord på flyet. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En «terror-relatert» samtale mellom passasjerer om bord på et fly på vei fra Slovenia til Storbritannia førte til at piloten slo full alarm. Nå er tre menn pågrepet og en ryggsekk sprengt av politiet.

Politiet opplyser søndag ettermiddag at de ikke har funnet sprengstoff om bord på flyet.

Flyet, som var på vei fra Ljublana til London nødlandet på flyplassen i Köln klokka 18.30 i går kveld, etter at piloten ble gjort oppmerksom på en mistenkelig samtale blant tre av passasjerene, opplyser Köln-Bonn lufthavn i en pressemelding.

151 passasjerer evakuert
Samtidig gjennomførte politiet en kontrollert sprengning av en ryggsekk som tilhørte en av mennene, ifølge den tyske avisa Bild.

LANDER PÅ TRAVEL MOTORVEI: Et dashbord-kamera fanger øyeblikket et småfly foretar en nødlanding på Red Hill Avenue i Irvine, California. Ingen ble skadet i hendelsen, som nå etterforskes av politiet. Video: CalicoStrike / Youtube Vis mer

- Piloten ble gjort oppmerksom på en mistenkelig samtale om bord, som førte til at han bestemte seg for å foreta en uplanlagt landing, sier en talsperson for flyplassen i Köln, ifølge BBC.

Vedkommende opplyser videre at passasjerene ble evakuert ved bruk av flyets nødsklier, før de ble fraktet til en samlingsplass der de måtte gjennomgå en sikkerhetssjekk.

Tysk politi bekrefter hendelsen og opplyser om at det var andre passasjerer om bord som gjorde besetningen oppmerksomme på samtalen mellom de tre mennene.

Terror-relatert

Politiet i Köln sier i en uttalelse at samtalen mellom de tre mennene skal ha vært «terror-relatert», uten at de utdyper noe videre.

- Vi takker passasjerene for at de utviser forståelse. Ikke noe er viktigere enn sikkerheten til våre passasjerer og ansatte, sier Easyjet i en uttalelse.

Politiet opplyser overfor Bild at de tre mistenkte mennene har sittet i avhør i hele natt. De skal så langt ikke ha sagt noe som bidrar til å klargjøre situasjonen, ifølge tjenestemenn.

De tre mennene på 31, 38 og 48 år skal alle være britiske statsborgere. Ingen av dem er tidligere kjent av etterretningstjenesten, og det er ingenting som tyder på at de utgjør en fare for den tyske stat, ifølge politiet.

Hele Norges coronakart