<strong>BOKSTAVTRO:</strong> - Vi vil gjøre Bibelen levende, sier Ken Ham om båten bak han. Foto: REUTERS/Steve Bittenbender
BOKSTAVTRO: - Vi vil gjøre Bibelen levende, sier Ken Ham om båten bak han. Foto: REUTERS/Steve Bittenbender Vis mer

Midt ute på landsbygda i Kentucky ligger en båt like lang som to fotballbaner

Tusenvis av arbeidere og amishfolk har laget en ark av bibelsk størrelse i USA. Målet med den er å spre bokstavtro tolkning av Bibelen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Glem arken ved operaen i Oslo.

Mellom åskammer og skog ligger det en 85 fot bred båt like lang som to fotballbaner.

Ifølge CNN er den et resultat av et 24 måneders milliardprosjekt med over tusen arbeidere - derav rundt hundre medlemmer av amishfolket.

Åpner neste måned

Båten skal etter planen åpnes den 7. juli, skriver ABC, og skal være en del av Ark Encounter - en bibelskinspirert temapark.

- Noa brukte nok lenger tid, og han hadde ikke de samme forutsetningene, sier, Ken Ham til CNN.

Prosjektlederen, som også leder den fundamentalistiske kristne organisasjonen Answers in Genesis, forteller kanalen at han ønsker bruke båten som attraksjon sammen med en dyrepark, kamelrideturer og løpestrenger.

Bokstavtro tolkning av Bibelen

Målet er å spre en bokstavelig tolkning av første Mosebok.

Derfor har parken også livaktige versjoner av dinosaurer, som Ham og resten av folkene bak prosjektet tror levde side om side med mennesker.

- Vi vil gjøre Bibelen levende. Ved å bygge denne båten, sier vi: Dette er ekte, det skjedde, sier Ham, ifølge ABC News, om prosjektet som totalt kostet rundt 100 millioner dollar.

Båten han omtaler ligger kort vei fra museet Creation Museum som trekker rundt en halv million besøkende hvert år.

Verken eieren Ham eller selve arken er ukontroversiell.

Der Ham har fått kritikk for å spre en svært uvitenskapelig virkelighetsforståelse, så har selve båten fått 18 millioner dollar i skattelette.

Kritikk for å motarbeide vitenskap

Dette på tross av at staten Kentucky forsøkte å hindre at skipet skulle få noen statlig støtte, fordi staten ikke gikk god for budskapet som predikeres i den planlagte parken.

Ham vant likevel fram grunnet potensialet USA så i prosjektet. En mulig turistmagnet, mente de som ga grønt lys til den gigantiske båtreplikaen.

- Å nekte oss penger ville ha vært helt feil, sier Ham ifølge ABC og legger til at det finnes tusener av kristne skattebetalere.

Like positive er ikke hans kritikere.

- Ham bidrar til å oppdra barn komplett uten forståelse for vitenskap, uttalte TV-profilen Bill Nye tilbake i 2014 i forbindelse med Hams virksomhet i Kentucky.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer