Midtøsten-ekspert om samarbeidet mellom USA og Russland: - Helt åpenbart at de kan knuse IS

Det er et godt tegn at USA og Russland vil samtale om militær-nærvær i Syria, mener Cecilie Hellestveit.

SKAL SAMARBEIDE:  I dag bekreftet USAs utenriksminister John Kerry (t.v.) og Russlands utenriksminister Sergej Lavror, at de to landene de representerer vil snarlig gå i gang med samtaler om militært nærvær i Syria. Her fra et tidligere møte de to utenriksministrene har hatt. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
SKAL SAMARBEIDE: I dag bekreftet USAs utenriksminister John Kerry (t.v.) og Russlands utenriksminister Sergej Lavror, at de to landene de representerer vil snarlig gå i gang med samtaler om militært nærvær i Syria. Her fra et tidligere møte de to utenriksministrene har hatt. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag uttalte USAs utenriksminister John Kerry og Russlands utenriksmminister Sergej Lavrov at de to stormaktene nå er villige til å samtale om militært nærvær i Syria.

- Vårt fokus skal være på å ødelegge Den islamske stat (IS), men også på å finne en politisk løsning i Syria. Vi tror ikke det er mulig på lang sikt så lenge president Bashar al-Assad har makten. Vi vil se på muligheter for å bli enige, sa Kerry under et besøk i London fredag.

- Etter planen Nyheten kommer på ingen måte overraskende på midtøsten-ekspert Cecilie Hellestveit, som er seniorrådgiver i ILPI (International Law and policy Institute).

- Dette går helt etter planen, sier Hellestveit til Dagbladet om nyheten om at de to landene, som utad beskriver hverandre med fiende-beskrivelser, nå langt på vei sier at de vil samarbeide militært i Syria.

Hun forteller at Russlands og USAs samarbeidshistorikk i Midtøsten, har i stor grad bestått av suksesser.

- Når Russland og USA bestemmer seg for noe sammen i Midtøsten, har vi mange eksempler på at de har klart å hale i land det de har ønsket å oppnå, sier Hellestveit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer