Midtøsten-forhandlingene brutt - igjen

LONDON (NTB-Reuters-AFP): Midtøstensamtalene i London brøt i dag sammen. USAs utenriksminister Madeleine Albright klarte ikke å få Israels statsminister Benjamin Netanyahu til å godta et amerikansk forslag til løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Albright hadde over fem timer lange samtaler med Netanyahu i går, men trengte bare 15 minutter med den israelske statsministeren i dag for å fastslå at hun ikke kom noen vei.

Den amerikanske utenriksministeren avsluttet London-oppholdet med å invitere palestinernes president Yasser Arafat og Netanyahu til Washington i neste uke. Arafat takket ja på stedet, og Netanyahu bekreftet litt etter at israelerne også kommer.

Målet er stadig å få ferdig en avtale, sa Netanyahu under en pressekonferanse på sitt hotell i London. Han bekreftet at flere problemer gjensto, og at ikke det var enighet om videre israelsk tilbaketrekking fra Vestbredden.

Albright selv var svært ordknapp i dag. En talsmann slo fast at det var liten grunn til optimisme etter samtalene i London.

Palestinernes forhandlingsleder Saeb Erekat ser heller ingen grunn til å juble etter London-møtene sålangt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer