- Midtøsten-politikken er for lite Israel-kritisk

Støre mener endringen skyldes Frps innflytelse.

KRITISERER FRP: Ap-leder Jonas Gahr Støre mener norsk Midtøsten-politikk er for lite kritisk til Israels maktbruk. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KRITISERER FRP: Ap-leder Jonas Gahr Støre mener norsk Midtøsten-politikk er for lite kritisk til Israels maktbruk. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Støre sier i et intervju med Aftenposten at han mener utenriksminister Brende brukte for lang tid før han kom fram til at Israels angrep på Gaza ikke står i forhold til Hamas' rakettangrep mot Israel.

- Brende må også si klart fra om at det er okkupasjonen som er kjernen til den dagsaktuelle konflikten, sier Ap-lederen. Den nyvalgte opposisjonslederen er ikke i tvil om hvor det han kaller «Brendes unnfallenhet med å kritisere Israel og landets folkerettsstridige okkupasjon» kommer fra.

- Vi ser nå Frps innflytelse, også i utenrikspolitikken.

Brende mener derimot Norge er i fremste rekke med å være tydelig overfor begge parter i konflikten.

- Vi reagerte på dag én med at det var uakseptabelt med angrep mot sivile. Heller ikke Støre eller Espen Barth Eide, som utenriksministre, fokuserte på okkupasjonen på dag én av Gaza-konfliktene i 2009 og 2011, sier Brende og beskylder Støre for å bruke situasjonen til «partipolitisk taktikkeri».

- Dette opplevde jeg ikke mens Jens Stoltenberg var Ap-leder. Det er uverdig, og Støre gjør seg selv liten, sier utenriksministeren.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer