Midtøsten-samtaler uten resultat

Samtalene mellom partene i Midtøsten førte ikke frem til noe konkret resultat, men samtalene vil fortsette etter at Ehud Barak og Yasser Arafat har studert resultatene av forhandlingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Bill Clinton og utenriksminster Madeleine Albright deltok i samtalene.

Clinton ønsker å slutte sin åtte år lange presidenttid med en fredsavtale mellom israelere og palestinere. Det vanskelige spørsmålet er Jerusalem. Både palestinere og jøder ønsker den historiske byen som sin hovedstad. Hva som skulle skje med Jerusalem ble ikke omtalt i Oslo-avtalen. Hele spørsmålet var så komplisert at de utsatte det problemet til senere.

Flere har kritisert at Oslo-avtalen ikke omhandlet alle de problematiske spørsmålene.

- Vi har hatt fem dager med intensive samtaler, sier den palestinske sjefsforhandleren Saeb Erakat til CNN.com etter at samtalene var over lørdag kveld.

Han opplyser at det fremdeles er et stort sprik mellom partene, men at de likevel vil fortsette med utvidede forhandlinger.

Israelerne positive

Den israelske utenriksministeren, Shlomo Ben-Ami, forlot møtet noe mer optimistisk enn sin palestinske motpart. Han omtalte forhandlingene som svært fruktbare.

- Problemer gjenstår, men jeg føler at dette var en veldig bra runde med samtaler, sier Ben-Ami til CNN.com.

Alle parter sier nå at neste steg i fredsforhandlingene først vil bli klart når den israelske statsministeren Ehud Barak, og palestinernes presiden, Yassir Arafat, har fått gått igjennom resultatene av samtalene i USA.