Midtre Hålogaland politidistrikt etterforsker overgrepssiktet i Tromsø

Siktet for overgrep mot elleve barn i en barnehage i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Midtre Hålogaland politidistrikt åpner etterforskning mot mannen som er siktet for overgrep mot elleve barn i en barnehage i Tromsø, melder NRK. Mannen var tidligere i praksis i en barnehage i distriktet.

- Vi er kjent med at han har hatt et ansettelsesforhold i en barnehage her, og at han har vært involvert som fotballtrener mens han bodde her, sier Morten Hole, politistasjonssjef i Harstad, til Dagbladet.

- Med utgangspunkt i sakens alvorlige karakter, har vi opprettet en undersøkelsessak for å bringe på det rene om det har skjedd noe straffbart i vårt område, sier Hole.

- Vi har nå ingen opplysninger om at det er begått overgrep i vårt område, men vi vil ta en runde og snakke med de mest sentrale personene fra tiden han var i Harstad.

Mannen gikk på folkehøgskole i Harstad på midten av 2000-tallet. Det var i den forbindelse han jobbet i barnehagen.

- Det er korrekt at alle som går den linjen vedkommende gikk på hos oss, har en barne- og ungdomspraksis, sier rektor ved Trondarnes folkehøgskole til VG.

Rådmannen i Harstad kommune, Hugo Thode Hansen, sier de har et psykososialt team i beredskap som vil bistå ved behov.

- Vi vet jo ikke om han har gjort noe straffbart mens han har vært i Harstad. Uansett må vi ha en beredskap hvis det skulle være behov for det, sier Hansen til Dagbladet. 

Politiet i Tromsø bekrefter at de har vært i kontakt med Midtre Hålogaland politidistrikt etter at saken ble kjent i mediene.

- Vi har kjent til en stund at han også har vært tilknyttet en barnehage før han kom til Tromsø. Den informasjonen har vi videreformidlet til Midtre Hålogoland politidistrikt. Når dette ble slått opp i media, regnet vi med at det kom til å melde seg så mange bekymringer at det var viktig at politiet og kommunen kom på banen, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes til Dagbladet.

- De må vurdere om det er grunnlag for etterforskning. Vi har ikke noen konkret oversikt over at det har skjedd overgrep andre steder enn i Tromsø, sier Lysnes.

30-åringen er siktet for overgrep mot elleve barn i en barnehage i Tromsø. Mannen har jobbet i barnehagen i åtte år.

Han sier Troms politidistrikt ikke har konkret oversikt over at det har skjedd overgrep andre steder enn i Tromsø. Så langt har politiet avdekket overgrep mot elleve barn i en barnehage i Tromsø, men de utelukker ikke at saken kan vokse i omfang.

Lysnes sier de også har hatt kontakt med distriktet hvor den overgrepssiktede 30-åringen har vokst opp.

- Den kontakten har vært etablert. Jeg kan ikke kommentere om det er gjort undersøkelser der, sier han.