Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Midtskillen vant på håret

Dyktige forretningsinnehavere vet å holde seg inne med Norsk språkråd. Konstruer et norsk - gjerne morsomt - navn på bedriften din, og vips får den diplom og blir nevnt i pressemeldinger til medieredaksjonene. Hva kan for eksempel Hårnåla på Gjøvik og Midtskillen på Lena være annet enn frisører?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Språkrådet har nå tatt for seg Mjøs-regionen, etter at det tidligere har betraktet, og også prisgitt, virksomheter i nord, i Sogn og Fjordane, og Aust-Agder. Rådet har siden 1990 gående en kampanje mot unødvendig bruk av engelsk i stedet for norsk, og diplomene skal være en oppmuntring til bedrifter som tør der andre nøler eller ikke vet.

Således er altså Hårnåla og Midtskillen gitt diplom. Det samme er snøbrettbutikken Marg & Bein, reklamebyrået Ord & Jord, Rilla Platebar og bakeriet Hornet - alle på Hamar. Ellers har restauranten Siste Indre på Hamar, Det lille under på Raufoss, og Salong Luggen i Brumunddal funnet seg en plass i Språkrådets hjerte.

I Sogn og Fjordane har Norsk språkråd funnet Huldrebui, Spøta, Skrivargarden og Vriomsveisen verdige til diplom, godt fulgt av Øje Løje Leketøy, Gofoten Skobutikk og Kle deg.

Bakeriet Kringla, Salong Vill-Lokk, kafeen Matmora og restauranten Feskarkroa i Nord-Norge er trukket fram som foregangsbedrifter for norsk navnevett.

I Aust-Agder har Språkrådets etterforskere funnet navn som Rens på flekken, Hårmakeren og Reklametjenester.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!