Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Midtveis til Amsterdam måtte flyet snu - politiet hentet full mann

Mannen endte i arresten.

ARRESTERT: Her blir en mann fra Litauen arrestert av politiet på Gardermoen. Foto: Jan-Henrik Pederstad
ARRESTERT: Her blir en mann fra Litauen arrestert av politiet på Gardermoen. Foto: Jan-Henrik Pederstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et Norwegian-fly på vei fra Oslo til Amsterdam måtte mandag snu midt i flygingen.

Årsaken var en beruset og kranglende passasjer fra Litauen.

Jan-Henrik Pederstad var passasjer på flyet. Han anslår at flyet var i lufta i om lag 45 minutter før det måtte snu.

HØR LYDLOGGEN: En Air Canada-pilot var i ferd med å lande på takstebanen i stedet for rullebanen ved San Franscisco International Airport. Flyet skal ha fløyet over fire ventende fly i en høyde så lav som 30 meter. Video: CNN Vis mer

«Påfallende atferd»

- Jeg satt et stykke lenger fram i flyet. Jeg merket ikke noe til dette før flyet endret retning og at det kom en melding på høyttalerne at det måtte lande i Oslo, sier Pederstad til Dagbladet.

Da flyet landet på Gardermoen, forteller han at flyet ble dirigert til et spesielt område, før politiet kom og hentet mannen.

Pederstad forteller at mannen som ble hentet av politiet, hadde en «påfallende atferd» allerede da de ventet på å gå om bord på flyet.

Han forteller at han opplevde hendelsen som udramatisk. Flyet som egentlig skulle ha landet i Amsterdam rundt klokka 12.30, landet i 17-tida.

- Det ble en god del timer forsinket. Vi ble ellers god tatt vare på. Det var en rolig stemning om bord, sier han.

I arresten og anmeldt

Peer Andreassen ved Gardermoen politistasjon sier til Dagbladet at den fulle mannen endte opp i arresten i Romerike. Han er nå anmeldt for forholdet.

- Dette skjer fra tid til annen, men ikke veldig ofte. Det er noen østeuropeere som drikker litt mer enn andre, og det er ofte disse som skaper litt problemer for oss, sier Andreassen.

Norwegians pressevakt sier at passasjeren hadde en «uakseptabel oppførsel» og at kapteinen besluttet derfor å fly tilbake til Oslo.

- Passasjeren var fysisk utagerende. Flysikkerheten er vår fremste prioritet og vi har nulltoleranse for oppførsel som kan sette medpassasjerers og besetningens sikkerhet i fare, sier Astrid Mannion-Gibson, pressevakt i Norwegian, til Dagbladet og fortsetter:

- Derfor besluttet kapteinen å fly tilbake til Oslo slik at politiet kunne ta hånd om denne passasjeren. Vi kommer til å anmelde saken. Passasjerene ble fraktet til Amsterdam igjen kort tid etterpå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media