Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Migranter omkom i forsøk på å nå spansk territorium

To migranter druknet, mens tolv andre ble skadd da de forsøkte å komme seg inn til det lille, spanske landområdet Ceuta i Nord-Afrika fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokken 4 natt til første juledag forsøkte en gruppe på rundt 300 migranter å ta seg inn til den spanske enklaven som grenser til nordspissen av Marokko, opplyser de spanske myndighetene i Ceuta. Marokkanske styrker klarte å stoppe over 120 personer, mens 182 andre lyktes i å komme seg til Ceuta ved å klatre over et piggtrådgjerde eller å svømme til land.

Gjenoppliving To migranter døde i forsøket, og likene ble plukket opp av marokkanske styrker nær grensestasjonen. Røde Kors fraktet tolv andre til sykehus for behandling av ulike skader, som beinbrudd og dype kutt.

- I tillegg trengte tre personer gjenoppliving etter å ha blitt berget opp fra havet av spansk politi, heter det i en uttalelse.

Også politibetjenter ble skadd, ettersom flere av migrantene kastet steiner og brukte kjepper mot dem som forsøkte å hindre dem på veien mot Ceuta.

Spansk Røde Kors opplyser at de har delt ut klær og sko til migrantene, og at de som lyktes å nå spansk jord er plassert på et midlertidig oppholdssted i Ceuta.

Mange forsøk De spanske enklavene Ceuta og Melilla, som ligger lenger øst på Marokkos nordkyst, er de to eneste landområdene i EU som grenser til Afrika. I fjor satte Spania opp piggtrådgjerder rundt de to landområdene for å stanse strømmen av flyktninger som forsøkte å komme seg dit fra Marokko.

I fjor druknet 15 migranter da de forsøkte å svømme til Ceuta fra en nærliggende strand. Da mente menneskerettsgrupper at spansk politi holdt migrantene unna ved å pepre dem med gummikuler og spraye dem med tåregass.

Siden har myndighetene i Madrid nektet grensevaktene å bruke gummikuler mot migrantene. I år er det registrert over 60 tilfeller der migranter forsøker å ta seg inn til Ceuta eller Melilla.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media