Migrenemedisin kommer på blå resept

Fra 9. desember er migrenemedisinen Aimovig godkjent for blå resept.

BLÅ RESEPT: Fra 9. desember får man Aimovig på blå respet. Foto: Amgen / Handout via REUTERS  / NTB scanpix
BLÅ RESEPT: Fra 9. desember får man Aimovig på blå respet. Foto: Amgen / Handout via REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå har prisforhandlingene med legemiddelselskapet ført fram. Det forteller Helse- og omsorgsdepartementet nå torsdag 5. desember. Fra mandag blir den forebyggende behandlingen mot migrene tilgjengelig på blå resept.

Det har vært knyttet store forhåpninger til den forebyggende migrenemedisinen Aimovig, men prisen var høy til å komme inn under blåreseptordningen. Nå har forhandlingene mellom Sykehusinnkjøp og legemiddelprodusenten Novartis ført fram.

For kronisk migrene

Pasienter med kronisk migrene som ikke har effekt av annen forebyggende behandling kan nå få dette legemidlet på blå resept.

- Jeg er svært glad for at vi nå har fått forhandlet ned prisen slik at norske pasienter med kronisk migrene får tilgang til Aimovig på blå resept fra 9. desember, sier helseminister Bent Høie i en pressemelding.

- Prisforhandlingene har gjort at pasientene får Aimovig raskere enn hvis det skulle bli behandlet av Stortinget. Dette viser at prisforhandlinger er et viktig verktøy for å kunne oppnå en akseptabel pris for nye, effektive legemidler, legger han til.

Men det er ikke alle migrenepasienter som får den nye medisinen. Helse- og omsorgsdepartementet forteller at for at en pasient skal kunne få Aimovig på blå resept, må det søkes om individuell stønad til Helfo. Denne søknaden skal komme fra spesialist i nevrologi eller lege ved nevrologisk avdeling/-poliklinikk ved et sykehus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer