Trumps USA

Mike Pence «fører krig» mot abortforkjemperne. Ved hjelp av «Kristoffer Joner-metoden» har de tatt innersvingen på ham

50 000 postkort er mye. 

50 000 POSTKORT: En meget vellykket kampanje for å skaffe penger til Planned Parenthood i USA sørger også for at påtroppende visepresident Mike Pence har fått 50 000 postkort i postkassa. Foto: Nick Thomas/The Blade AP
50 000 POSTKORT: En meget vellykket kampanje for å skaffe penger til Planned Parenthood i USA sørger også for at påtroppende visepresident Mike Pence har fått 50 000 postkort i postkassa. Foto: Nick Thomas/The Blade AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens NOAS i Norge sender takkekort til Sylvi Listhaug for hver eneste donasjon støttegruppen for rettshjelp til innvandrere får, opplever Planned Parenthood i USA også en voldsom økning i donasjoner de siste dagene.

Gruppen kjemper som kjent for kvinners rett til å bestemme over egen kropp, og har fått over 200 000 pengegaver siden Donald Trump vant valget 8. november.

Mer enn 50 000 av disse donasjonene er signert en viss Mike Pence: Trumps abortkritiske visepresident.

Pengegavene er en del av en storstilt kampanje for å støtte Planned Parenthood, som den dypt religiøse Pence lenge har ønsket å strupe bevilgningene til, skriver People Magazine.

Pence og Listhaug

Det var i etterkant av Trumps valgseier at ideen om å donere penger til Planned Parenthood signert Mike Pence fikk grobunn gjennom sosiale medier. Pence har viet mye tid i sin politiske karriere til å snakke om abortsaken, og har blant annet sagt at han «lengter etter den dagen» der den berømte Roe vs. Wade-dommen ikke lenger har rettslig kraft. Roe vs. Wade er høyesterettssaken fra 1973 som i praksis tillot abort i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer