«Mike» var elitesoldat i Telemark Bataljon. Nå kjemper han for livet mot IS

Den norske elite- soldaten «Mike» og Peshmerga-krigerne er klar til å innta IS-hovedkvarteret Mosul. Et blodbad er i vente.

UTBRENT: «Mike» (t.h.) og en lokal Peshmerga-soldat foran den utbrente vogna IS-terroristene kom kjørende i. Foto: Peshmerganor / Instagram
UTBRENT: «Mike» (t.h.) og en lokal Peshmerga-soldat foran den utbrente vogna IS-terroristene kom kjørende i. Foto: Peshmerganor / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen dager siden fikk den norske elitesoldaten «Mike» og hans kurdiske Peshmerga milits føle en forsmak på hva som venter i den IS-okkuperte byen Mosul.

- Sammen med general Wahed Kovle rykket jeg og åtte andre soldater fra Duhok Anti Terror Unit ut for å støtte en annen gruppe med Peshmerga-krigere. Vi kjørte i et par timer, før vi kom fram til Eski Mosul, noen kilometer fra den berømte Mosul-demningen.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer