Mikkel Gaup saksøker politiet

Skuespiller Mikkel Gaup går til erstatningssøksmål mot politiet etter å ha blitt uskyldig drapssiktet. Gaup ble siktet for drap i Vormsund i Akershus - og kastet på glattcelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mikkel Gaup har blant annet spilt i den Oscar-nominerte filmen «Veiviseren», i suksessserien «Jul i Blåfjell» på NRK1 og i Lars von Triers «Breaking the Waves».

I ti timer satt kjendisskuespilleren og tre andre på glattcelle. Romeriks-politiet siktet de fire for drap på en 51 år gammel mann. I ettertid ble saken mot de fire henlagt fordi «intet straffbart forhold har funnet sted».

Advokat Gunhild Lærum bekrefter at Gaup og de tre andre i går bestemte seg for å reise erstatningssak mot politiet på Romerike: - Dette er en politiskandale, sier Lærum.

- Et tøft døgn

Det er foreløpig ikke bestemt hvor mye Gaup og de tre andre vil kreve, men det kan dreie seg om et beløp på opptil 100000 kroner.

Gaup vil ikke uttale seg direkte om saken, men sier gjennom sin advokat at han har hatt det svært tøft: - Han sier det har vært et helvete og at det var det verste døgnet i hans liv, forteller Lærum.

- Vanligvis er politiet på Romerike flinke, men i denne saken har de skutt langt over mål. Når man blir siktet i en så alvorlig sak, må politiet ha et godt grunnlag for siktelsen. Det hadde de ikke her. Mine klienter vil ha oppreisning for uberettiget straffeforfølgelse, sier advokat Gunhild Lærum.

En er siktet

I alt fem personer ble siktet etter hendelsen natt til lørdag 18. mai i Vormsund på Nes i Romerike. Fire siktelser er henlagt, mens en 35-åring fortsatt er siktet for forsettlig drap.

51-åringen ble drept i en slåsskamp ved Eurosenteret.

Den endelige obduksjonsrapporten er ennå ikke ferdig. Resultatet av denne kan føre til at siktelsen mot 35-åringen vil bli endret.

Bakgrunnen for drapet skal ifølge politiet ha vært en drosjekrangel. Det er ifølge politiet ingenting som tyder på at det ble benyttet våpen i slåsskampen.

Politiet er forsiktig med kommentarer til det varslede erstatningssøksmålet: - Dette må vi bare ta til etterretning og følge de lover og regler som gjelder, sier politiinspektør Ellen Ilstad ved Romerike politidistrikt.

KREVER ERSTATNING: Skuespiller Mikkel Gaup går til erstatningssøksmål mot politiet på Romerike. Gaup ble siktet for drap og kastet på glattcelle. I ettertid viste det seg at anklagene var grunnløse. Her fra serien «Jul i Blåfjell».